ITALIJA

Dva crvena i produžeci: Specija eliminisala Romu iz Kupa

Džeko dobio priliku u dodatnih pola sata

Slavlje fudbalera Specije. LaPresse

A. M.

19.1.2021

Fudbaleri Specije eliminisali su Romu nakon produžetaka (2:4) i plasirali se u četvrtfinale Kupa Italije.

Specija je došla do vodstva već u šestoj minuti golom Andreja Galabinova (Andey) sa bijele tačke.

Devet minuta kasnije prednost gostiju udvostručio je Rikardo Saponara (Riccardo) i kada se činilo da će Specija na odmor otići sa dva gola prednosti sviran je penal za Romu.

Odgovornost je preuzeo Lorenco Pelegrini (Lorenzo Pellegrini) i smanjio na 1:2.

Poravnanje rezultata došlo je u 73. minuti kada je Henrih Mhitarijan (Henrikh Mkhitaryan) pogodio na asistenciju Borhe Majorala (Borja).

Rezultat se do kraja regularnog toka utakmice nije mijenjao, pa se otišlo u produžetke. U dodatnih pola sata igre priliku sa klupe je dobio Edin Džeko koji je u igru ušao umjesto Borhe Majorala.

Na samom početku prvog produžetka igrači Rome su zaradili dva isključenja. Najprije je Đanluka Manćini (Gianluca Mancini) dobio druži žuti karton zbog oštrog starta na sredini terena, a samo 30 sekundi kasnije golman "Vučice" Pau Lopez morao je u svlačionicu zbog direktnog crvenog kartona i neopreznog izleta na ivicu kaznenog prostora gdje je oborio protivničkog fudbalera.

Brojčanu prednost na terenu Specija je iskoristila u 107. minuti kada je Daniele Verde pogodio za 2:3. Plasman gostiju u četvrtfinale Kupa Italije ovjerio je Saponara svojim drugim golom u 119. minuti.






Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.