ROMA

"Corriere dello Sport": Fonseka izbacio Džeku iz tima!

Svi igrači Rome stali su na Džekinu stranu, no Portugalac ima podršku klupskog rukovodstva

Džeko i Fonseka. Arhiva

Piše: G. Šumar

23.1.2021

Italijanski "Corriere dello Sport" u današnjem printanom izdanju objavio je informaciju da je trener Rome Paulo Fonseka (Fonseca) izbacio iz tima našeg asa Edina Džeku. To je udarna vijest na naslovnoj strani: "Fonseca izbacio Džeku". Navodno, kapiten naše reprezetacije i Rome izostavljen je iz tima zbog svađe sa šefom stručnog štaba, te je izostavljen iz tima za današnji duel sa Specijom, u okviru 19. kola italijanske Serije A.


Današnja naslovnica uglednog rimskog dnevnika. Corriere dello Sport

Svi igrači Rome, kako navodi pomenuti rimski dnevnik koji je inače naklonjen ovom rimskom klubu sa Olimpika, stali su na Džekinu stranu, no Portugalac ima podršku klupskog rukovodstva, tako da bi konačan epilog mogao zavisiti i od ishoda današnje utakmice. Sve je, navodno, kulminiralo u četvrtak kada Roma nije odradila jutarnji trening, nakon dužeg razgovora Džeke i Lorenca Pelegrinija (Lorenzo Pellegrini) sa Fonsekom.

Moj odnos sa Džekom? Nemam ništa na to reći. Sutra (danas - op.a.) ne može igrati, ja se trebam skoncentrisati na utakmicu, Fonsekina je izjava u "Corriere dello Sportu".

No, jučer na zvaničnoj press-konferenciji trener Rome je izjavio:

- Nažalost, imamo nekih problema s Pedrom i Mihtarjanom, koji su upitni. Džeko je dobio jedan udarac, on neće biti spreman za sutrašnju utakmicu - rekao je - između ostalog, Fonseka. 

A iz iskustva znamo da italijanski mediji često znaju i pretjerati sa bombastičnim naslovima i tekstovima... 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.