ENGLESKS

Stiv Brus: Gdje je taj Rafa Benites završio?

Mogu da podnesem sve što ide u mom pravcu

Brus: Vodio sam blizu 500 utakmica u Premijer ligi i i dalje sam ovdje. Agencije

G. Š. / SK

23.1.2021

Njukasl junajted danas gostuje Aston Vili, u odloženom meču Premijer lige. "Svrake" nisu u dobroj formi i ako izgube još koji meč počet će ponovo bitka za opstanak koja već nekoliko sezona nije brinula navijače kluba sa sjeveroistoka Engleske. Ipak oni veoma dobro znaju ukus Čempionšipa i sigurno ne bi željeli da im se tako nešto ponovi.


Alan će nam dati polet

U minuloj sezoni u kojoj su u Njukaslu očekivali baš borbu za opstanak, rezultati su bili veoma dobri. Menadžer Njukastla Stiv Brus (Steve Bruce) koji je od početka bio osporavan je imao mnogo bolje rezultate od Rafe Benitesa (Rafael Benítez) koji je za kratko vrijeme na „Sent Džejmsu“ postao ikona. Ipak sada Njukasl junajted već devet mečeva nema pobjedu, igra loš fudbal i Stiv je u problemu.

Rafa je menadžer svjetske klase, ali smo prošle sezone bili u nivou moćnog Rafe. Rafa o kome sam mnogo slušao, gdje je on završio? Pokušat ćemo da idemo tamo gdje ja želim da budemo, a to je prvih deset. Trenutno smo u lošoj seriji i na četiri ili pet poena od desetog mjestu - rekao je Brus. 

On je „Svrake“ prošle sezone doveo do 13. mjesta koje je bilo zadovoljavajuće, a trenutno je ekipa na 15. poziciji sa 19 bodova. U duelu protiv Aston Vile će moći da računa na Alana Sent Maksimana ( Allan Saint-Maximin) koji se oporavio od koronavirusa. 

Siguran sam da će nam Alan dati polet. Posebno kada ste tim za kontre, on može da nas povede ka protivničkom golu veoma brzo. Nedostajala nam je ta brzina koja pokreće tim, konstatuje menadžer Njukastla.


Brus je pred meč sa Vilom odgovarao na pitanja brojnih zabrinutih novinara i naravno na brojne kritike. 

Vodio sam blizu 500 utakmica u Premijer ligi i i dalje sam ovdje. Mogu da podnesem sve što ide u mom pravcu. Prilično sam siguran da nećemo ispasti. Lako smo opstali prošle godine i ova grupa igrača može da to uradi. Bilo nam je dosta teško, bilo je bolesti, povreda u posljednjih šest sedmica. Bilo je teško i morate da se nosite i sa kritikama. Zahtjevna je liga, ali jedna stvar koju moraš da uradiš je da održiš dostojanstvo i da uradiš najbolje što možeš - rekao je Stiv Brus. 

Duel Njukasla i Aston Vile na „Vila parku“ gledajte na Sport Klubu 1 od 21 sat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.