FA KUP

Mančester Siti izbjegao blamažu

"Građani" bili na rubu elminacije

Foden: Strijelac izjednačujućeg gola. AFP

A. Vatreš

23.1.2021

Nogometaši engleskog četvrtoligaša Čeltenhem Tauna bili su nadomak senzacije u 4. kolu FA kupa, oni su vodili sa 1:0 protiv velikog Mančester Sitija sve do 81. minute, no u završnici su gosti ipak pokazali razliku u klasi te na kraju prošli u osminu finala sa 1:3.

Niželigaš je poveo preko Meja (May) u 59. minuti koji se najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru gostiju. Taj je rezultat stajao do 81. minute kada je Foden iskoristio dobar ubačaj Kansela (Cancela) za 1-1. Tri minute potom Gabrijel Žezus (Gabriel Jesus) je kompletirao preokret, dok je Feran Tores (Ferran Torres) u četvrtoj minuti sudijske nadoknade postavio konačni rezultat.

Ranije u subotu je Sautempton na svom Sent Meris stadionu savladao branitelja naslova londonski Arsenal sa 1-0 (1-0). Pobjednika je odlučio pogodak iz 24. minute, kad je defanzivac "topnika" Brazilac Gabrijel (Gabriel) nespretno skrenuo loptu u vlastitu mrežu nakon ubačaja Kajla Voker-Pitersa (Kyle Walker-Peters).

U preostalim susretima igranim u subotu prvoligaši nisu dopustili iznenađenje, Brajton je savladao Blekpul sa 2:1, Šefild Junajted je bio bolji od Plimuta sa 2:1, dok je Vest Hem Junajted nadigrao Donkaster Rovers s 4:0. Uz to je Barnsli savladao Norvič Siti sa 1:0, Bristol Siti je kao gost bio bolji od Milvola sa 0:3, dok je Svonzi Siti bio uvjerljiv protiv Notingem Foresta sa 5:1, prenosi Hina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.