KSBiH

Košarkaška reprezentacija BiH dobila novog direktora: Princ umjesto Avdića

Već sam u kontaktu sa Vedranom Bosnićem, razgovarali smo i prije objave šireg spiska reprezentativaca...

G. Šumar

"Zmajevima" su ostale još dvije kvalifikacione utakmice

Foto: KSBiH


Novi sportski direktor košarkaške reprezentacije BiH je Vedran Princ, koji je naslijedio Samira Avdića. 

Nakon što je Avdija preuzeo ministarsku funkciju u Kantonu Sarajevo, uslijedio je poziv iz Košarkaškog saveza BiH, rekao je Princ, bivši košarkaš Zrinjskog, Širokog, Cibone i Cedevite, koji je do sada bio direktora omladinskih selekcija, te dodao:

- Već sam u kontaktu sa Vedranom Bosnićem, razgovarali smo i prije objave šireg spiska reprezentativaca... Za nekoliko dana bismo trebali objaviti i kraću listu igrača na koje će selektor računati u posljednje dvije kvalifikacione utakmice. Imamo odličnu komunikaciju.

Princ ističe da je Avdić uradio ogroman posao u reprezentaciji BiH. 

- Trudit ću se da nastavim njegov rad. Dosta smo razgovarali o mojoj novoj ulozi, dao mi je korisne savjete. Što se same reprezentacije tiče, sreća je da smo u relaksirajućoj situaciji, s obzirom na to da smo već osigurali plasman na Eurobasket. Malo je nezgodno sve organizirati u ovim vremena, kada korona vreba na svakom uglu, ali vjerujem da ćemo izbjeći veće probleme i odraditi taj posljednji “balon” u Rigi kako treba, optimista je Princ. 

Muškoj košarkaškoj reprezentaciji BiH u kvalifikacijama za Eurobasket ostali su još dueli protiv Grčke 20. februara, a dva dana kasnije kontra  Bugarske.

Više o temi Košarkaška reprezentacija BiH

RANG LISTA FIBE
"Zmajevi" zadržali rejting
NA VRH

Podijeli članak na