BERLIN

Radikalne promjene u Herti: Otpušteni trener i direktor

Klub iz Berlina na čelu sa novim vlasnikom Larsom Vindhorstom (Windhorst) uložio je preko 400 miliona eura u stvaranje potpuno novog projekta, ali su rezultati daleko ispod očekivanja

Nasljednik Labadija bit će imenovan uskoro. grenzecho.net

G. Š. / SK

24.1.2021

Bruno Labadija (Labbadia) nije više trener berlinske Herte. Pored njega, otkaz je dobio i sportski direktor Mihael Prec (Michael Preetz).  

Herta mnogo duguje Precu

Klub iz Berlina na čelu sa novim vlasnikom Larsom Vindhorstom (Windhorst) uložio je preko 400 miliona eura u stvaranje potpuno novog projekta, ali su rezultati daleko ispod očekivanja.

Poslije ubjedljivog poraza od Verder Bremena (1:4), trećeg u posljednje četiri utakmice, te zauzimanja tek 14. pozicije u Bundesligi, donijeta je odluka da se izvrše radikalne promjene. Labadija i Prec više nisu zaposleni na berlinskom Olimpijskom stadionu.

- Herta mnogo duguje Mihaelu Precu. Skoro 25 godina je usko povezan sa našim klubom. U početku kao igrač, a sada 12 godina kao najodgovorniji čovjek sportskog sektora. On je imao utjecaj da se klub vrati u Bundesligu, ali poslije razvoja događaja u prošloj i ovoj sezoni , donijeli smo odluku da dođe do promjena - rekao je predsednik Herte Verner Gegenbauer (Werner), a potom se osvrnuo na Labadiju koji je za trenera imenovan u aprilu 2020. godine.


Loš učinak

- Labadija i njegov stručni štab su uložili mnogo energije kako bi tim izgledao bolje. Dugujemo mu zahvalnost, ali 17 osvojenih bodova na 18 mečeva dovelo nas je u ozbiljnu situaciju. Poslije pažljive analize došli smo do toga da nam je promjena trenera neophodna. Nasljednika ćemo imenovati narednih dana - zaključio je Gegenbauer.

Tim iz glavnog grada Njemačke u sljedećoj rundi gostuje Ajntrahtu u Frankfurtu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.