FA KUP

Najveći engleski derbi ponovo u centru pažnje: Vraća se Salah

Danas se očekuje bitno drugačija utakmica, a također se i brojne promjene u sastavu jedne i druge ekipe

Salah: Ponovo starter. Arhiva

G. Š. / SK

24.1.2021

Fudbaleri Mančester junajteda i Liverpula ponovno će odmjeriti snage - ovaj put u FA kupu, samo sedam dana nakon utakmice u prvenstvu. Prije sedmicu dana susret između Liverpula i junajteda na Enfildu završen je bez pogodaka, a bila je to prava “kamilica”.


Igračka križaljka

Ipak, danas se očekuje bitno drugačija utakmica, a također se i brojne promjene u sastavu jedne i druge ekipe. Najveći engleski derbi se ovaj puta igra u Kupu, mnogi će reći kako je sada fokus oba tima na domaćem prvenstvu, ali nema dileme kako žele doći do kraja i u najstarijem takmičenju na svijetu. 

Najbitnija vijest za navijače "Redsa" je da se Mohamed Salah vraća u početnih 11, to je najavio Jirgen Klop (Juergen Klopp) na konferenciji za novinare. 

Ipak, ostaje dvojbeno hoće li moći nastupiti kapetan Džordan Henderson (Jordan), nakon što je propustio dvoboj u prvenstvu protiv Barnlija.

- Svejedno je ko je protivnik i kakvo je takmičenje, mi želimo slaviti, rekao je Klop.

Junajted će sigurno izaći u šarenom sastavu u današnji dvoboj, tako je najavio njihov menadžer Ole Gunar Solskjer (Gunnar Solskjaer). 

Bit će promjena

Nema dileme, bit će dosta promjena. Odabrat ću ekipu za koju ću vjerovati da može dobiti utakmicu, rekao je Norvežanin. 

Ono što je sigurno u sastavu Junajteda neće biti povrijeđenih Fila Džonsa (Phil Jones) i Brandona Vilijamsa (Williams). Prijenos utakmice Junajted – Liverpul (18 sati) je na SK1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.