NOGOMET

Solskjer: Bio sam uvjeren da će Bruno postići gol kada mu se ukazala prilika iz slobodnjaka

Solskjer: Bruno je postigao sjajan gol iz slobodnog udarca. Arhiva

G. Š. / SK

25.1.2021

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer (Gunnar Solskjaer) govorio je za medije poslije pobjede (3:2) svoje ekipe nad velikim rivalom Liverpulom  u šesnaestini finala FA Kupa i posebno se osvrnuo na sposobnost izvođenja slobodnih udaraca Brune Fernandeša (Fernandes) i potencijalnu povredu Mejsona Grinvuda (Mason Greenwood).  Junajted je slavio 3:2, a odlučujući pogodak postigao je Fernandeš iz slobodnog udarca.

Sjajno smo reagovali

- Briljantno – sjajno smo reagovali kada smo bili u zaostatku, rekao je Solskjer i dodao:

- Kod golova smo bili zaista odlični, kvalitetno smo reagovali u finišu utakmice kada su nam prijetili. Bruno je postigao sjajan gol iz slobodnog udarca. Jučer je ostao poslije treninga još 45 minuta i vježbao slobodne udarce, pa sam bio prilično uvjeren da će postići gol kada mu se ukazala prilika. Nikada nije zadovoljan kada mu dan pred meč poslije treninga kažem da ode u svlačionicu, izjavio je menadžer Junajteda, te dodao:

- Rašford je igrao naprijed – i po lijevoj i po desnoj strani. Mislili smo da treba da mijenja strane i bude agresivan jer bi to uhvatilo odbranu Liverpula nespremnom. Znali smo da je on brz na lopti, a to je i bio slučaj. Što se tiče koljena Grinvuda, znamo samo da ga muči i da će biti pregledan, pa ćemo znati gdje smo u tom pogledu, kazao je Norvežanin.


Osmina finala

Mančester junajted će u osmini finala FA Kupa igrati protiv Vest Hem junajteda, koji je izbacio Stokport. Sve mečeve FA Kupa možete pratiti  direktnim prijenosima na kanalima Sport kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.