LONDON

Ko će naslijediti Franka Lamparda na klupi Čelsija

Ovo je bila jako teška odluka, saopćeno je iz Čelsija

Lampard: Odlazi nakon pobjede. Agencije

G. Š. / SN

25.1.2021

Nagađalo se neko vrijeme, a sada je postalo i službeno, Frank Lampard više nije trener Čelsija. Prema pisanju britanskog "Telegrapha", vrijeme u klubu mu je odbrojano zbog nezadovoljavajućih rezultata u Premier ligi. Čak pet poraza u zadnjih osam utakmica nije ono što su očekivali čelnici tog kluba, a "kap koja je prelila čašu" bio je poraz od Lestera u utorak. 

Lampard je, nakon briljantne igračke karijere upravo u dresu Plavih, karijeru nastavio na trenerskom tržištu, a osim Čelsija, vodio je još Derbi Kaunti. Njegova zadnja utakmica bila pobjeda 3:1 protiv Lutona u četvrtfinalu FA Kupa na Stamford Bridžu, no ta pobjeda ne može umanjiti loš dojam. Na njegovo mjesto trebao bi doći Tomas Tuhel (Thomas Tuchel), Nijemac koji je s PSG-om ostvari najbolji postotak pobjeda u historiji francuskog šampionata (75.6 posto). 

- Ovo je bila jako teška odluka. Zahvaljujemo se Lampardu na saradnji i na svemu što je napravio za klub. Ipak, nedostatak rezultata nisu zadovoljili očekivanja kluba. Uvijek se teško rastati s legendom kluba, ali nakon što smo uzeli u obzir čitavu situaciju morali smo donijeti ovakvu odluku, saopćeno je iz Čelsija.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.