BUNDESLIGA

Levandovski oborio tri rekorda

Bavraci su ubjedljivo slavila protiv ‘fenjeraša’ u Gelzenkirhenu rezultatom 4:0, a poljski reprezentativac se potrudio da njegovo ime ponovo bude među strijelcima

Salihamidžić i Levandovski. Arhiva

G. Š./SK

25.1.2021

Napadač minhenskog Bajerna Robert Levandovski (Levandowski) postavio je nove rekorde u utakmici 18. kola njemačke Bundeslige protiv Šalkea našeg Seada Kolašinca.  Bavraci su ubjedljivo slavila protiv ‘fenjeraša’ u Gelzenkirhenu rezultatom 4:0, a poljski reprezentativac se potrudio da njegovo ime ponovo bude među strijelcima. Tridesetdvogodišnjak je postigao pogodak u 54. minutu, kod rezultata 1:0, i to mu je bio već 23. pogodak u prvenstvu ove sezone. 

Prema navodima pres službe ekipe iz Minhena, Poljak je postao prvi igrač koji je uspio da postigne toliko pogodaka nakon 18 kola prvenstva. Također, Levandovski je postao prvi igrač u historiji prvenstva Njemačke koji je na osam uzastopnih gostovanja pogodio gol protivnika. Uz to, iskusni napadač je protiv Šalkea postigao pogodak u 11 uzastopnih utakmica, što je rekordan niz u Bundesligi.  Bajern je lider šampionata sa 42 boda, a prvi pratilac Lajpcig ima sedam manje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.