NJEMAČKA

Trener Frajburga o Demiroviću: Nisam mislio da može igrati na tom nivou

Bh. napadač briljira u Bundesligi

Štrajh: Demirović se mnogo trudi. AGENCIJE

A. Vatreš

26.1.2021

Bh. reprezentativni napadač Ermedin Demirović u posljednje vrijeme briljira u dresu Frajburga, u koji je stigao prošlog ljeta iz Deportivo Alavesa.

Demirović je bio strijelac i asistent u minulom duelu protiv Štutgarta (2:1), a ove sezone je na ukupno 17 odigranih utakmica upisao tri gola i sedam asistencija.

Njegovim igrama oduševljen je i trener Frajburga Kristijan Štrajh (Christian Streich), koji je istakao kako nije očekivao da će Demirović igrati na ovom nivou.

- Odigrao je jako dobru utakmicu. Mnogo se trudi na terenu i uvijek daje svoj maksimum na utakmicama. U septembru nisam imao mišljenje da Ermedin može igrati na tom nivou i to iskreno sada priznajem - rekao je Štrajh i dodao:

- U novembru je dobio šansu od prve minute i brzo je došao taj gol protiv Herte. Osjetio je olakšanje jer je to bio "veliki" gol za njega kojeg je dugo čekao. Ima odlične kvalitete i to je svima pokazao.

Štrajh je otkrio i poseban način na koji motivira Demirovića i ostale napadače u ekipi.

- Pokazujem im snimke Bajerna, odnosno Levandovskog (Lewandowski) i Milera (Muller). Želim da vide kako se oni pozicioniraju u napadima i u roku nekoliko sekundi se nađu u šansi za gol. To je ključno da bi jedan napadač uspio, da ima taj osjećaj za pogodak - dodao je trener Frajburga.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.