REPREZENTACIJA

Petev: Pustite me da radim, pa mi sudite kroz rezultate

Novi selektor BiH se prvi put obratio javnosti

A. Vatreš

Ivajlo Petev

Foto: A. NOVIĆ


Nakon što je zvanično predstavljen, novi selektor reprezentacije BiH Ivajlo Petev (Ivaylo) je odgovarao na pitanja novinara.

Prvo se osvrnuo na navijače, koji su ispred zgrade Saveza u manjoj grupi protestovali zbog njegovog imenovanja.

- Da je bilo 10.000 ljudi, možda bih se zamislio. Ja znam šta radim, pustite me da radim i onda mi možete suditi kroz rezultate - rekao je Petev i nastavio:

- Naravno da ću ja snositi odgovornost za sve. BiH ima jako kvalitetnih igrača. Pokušat ćemo u kratkom vremenu što imamo da igramo svi kao jedan. Ja sam siguran da će rezultati doći.

Kaže kako će reprezentacija pod njegovim vodstvom ići na pobjedu u svakoj utakmici, bez obzira o kojem protiivniku se radilo.

- Atmosfera u reprezentaciji je najbitnija. Grupa je nezgodna, a mi ćemo pokušati da sa svim snagama izvučemo maksimalno i da idemo na pobjedu svaku utakmicu bez obzira na protivnika. Šta će biti, niko ne zna. Mi ćemo uraditi sve što ovisi o nama - kazao je Petev.

- Moja očekivanja su jako velika. Uvijek sam radio pod velikim pritiskom. Nije mi to bio veliki problem. Došao sam da radim svoj posao. Moramo svi da imamo isti cilj i korak po korak.

Loša reakcija javnosti ga nije obeshrabrila.

- Ja nikada ne odustajem. Radim svoj posao sa srcem. Znam ja šta mogu. Nisam najidealniji i najljepši na svijetu, ali s ozbzirom na ovo šta imamo od igrača mislim da možemo napraviti dobar posao i to je glavni cilj koji je mene povukao da istrpim ono što sam istrpio - istako je Petev.

Sa igračima se još nije čuo, ali to će učiniti ubrzo.

- Imat ću prilike da se čujem sa igračima. Za sada nisam. To ću uraditi narednih dana - istakao je.

Ističe kako će pratiti igrače iz Premijer lige BiH.

- Sve ću pogledati, sve i jednu ekipu iz Premijer lige BiH. Upoznat ću sve igrače za jako kratko vrijeme - poručio je Petev i dodao:

- Volio bih da ova situacija prođe već sutra i da na prvoj utakmici koju igramo kući bude pun stadion.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na