OGLASIO SE NA TWITTERU

Ibrahimović nakon optužbi: U Zlatanovom svijetu nema mjesta za rasizam

Demantirao navode da je rasistički uvrijedio Lukakua

Sukob Ibrahimovića i Lukakua. AGENCIJE

A. Vatreš

27.1.2021

Napadač Milana Zlatan Ibrahimović navodno je rasno uvrijedio napadača Intera Romelua Lukakua za vrijeme milanskog derbija, međutim, švedski napadač je sve demantirao.

Bivši saigrači iz Mančester Junajteda žestoko su se sukobili tokom jučerašnjeg ogleda u talijanskom Kupu kojeg je Inter dobio sa 2:1.

Prepirka između dviju zvijezda dogodila se nešto prije poluvremena. Ibrahimović i Lukaku svašta su si izrekli, a na koncu su ih morali rastavljati i suigrači. Njihovo verbalno prepucavanje trajalo je i na putu prema svlačionici.

Ibra je Lukakuu navodno spomenuo majku i nazvao ga magarcem, dok je belgijski napadač uvrijedio Zlatanovu ženu.

Talijanski mediji su u srijedu objavili kako je Ibrahimović i rasitički uvrijedio Lukakua. Navodno, mu je kazao: "Vrati se svom vudu s...magarče".

Ubrzo je otkrivena i pozadina ove izjave. Naime, većinski vlasnik Evertona Farhad Moširi (Moshiri) je optužio Lukakua da je u januaru 2018. odbio potpisati novi ugovor zbog "'vudu poruke'. Lukaku je kasnije demantirao ovakvu priču, a na koncu je preselio u Mančester Junajted. Belgijanac je čak Moshiriju zaprijetio tužbom.

Ibrahimović je u srijedu sve demnatirao poručivši kako u njegovom svijetu nema mjesta za rasizam.

- U Zlatanovom svijetu nema mjesta za rasizam. Svi smo ista rasa, svi smo jednaki. Svi smo igrači, neki su bolji od drugih - napisao je Ibrahimović na Twitteru, prenosi Hina.

Treneri Stefano Pioli i Antonio Konte (Conte) izjavili su kako nisu čuli sadržaj uvreda koje su razmijenila dva igrača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.