PREOKRET NA MAKSIMIRU

Oršić s dva gola u dvije minute riješio najveći hrvatski derbi

Dinamo nakon preokreta savladao Hajduk

Oršić: Dvostruki strijelac. GNK Dinamo

A. M.

27.1.2021

U zaostalom meču 13. kola HNL-a, ujedno i najvećem hrvatskom derbiju, Dinamo je u Zagrebu savladao Hajduk rezultatom 3:1, a junak u trijumfu "Modrih" bio je Mislav Oršić.

Splićani su bolje krenuli i prvi su došli do gola. Već u šestoj minuti Vušković je zatresao mrežu Dominika Livakovića za vodstvo Hajduka. A onda je uslijedio šou Mislava Oršića. Najbolji Dinamov fudbaler ove sezone za samo dvije minute donio je potpuni preokret. Prvo je u 16. minuti postigao izjednačujući gol, a potom i u 18. gol za 2:1.

Hajduk je preuzeo inicijativu, pokušao na sve načine da stigne do izjednačujućeg gola, ali "Modri" su dobro zatvorili prilaze golu. Umjesto izjednačenja u 84. minuti Majer je povisio na 3:1 i stavio tačku na veliki derbi hrvatskog fudbala.

Dinamo je poslije ove pobjede ponovo usamljen na vrhu tabele sa 39 bodova, tri više od Osijeka. Hajduk je tek peti sa 20 bodova i ima čak šest bodova manje od četvrtoplasirane Rijeke i mjesta koje najvjerovatnije vodi u kvalifikacije za Evropsku ligu.

Rijeka je tu razliku napravila tokom ovog dana, jer je nešto ranije u Puli savladala Istru 1:2. Oba gola za Riječane postigao je Andrijašević, dok je izjednačujući gol za Istru postigao Špoljarić. Istra je deveta sa 13 bodova, ima bod više od poslednjeplasirane Lokomotive.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.