ENGLESKA

Liverpul održao lekciju Totenhemu u Londonu i prekinuo crni niz

Nakon pet mečeva bez pobjede "Redsi" upisali tri boda

Firmino u prodoru. AFP

Piše: A. M.

28.1.2021

Fudbaleri Liverpula prekinuli su crni niz u Premijer ligi i nakon pet mečeva bez pobjede slavili na gostovanju Totenhemu rezultatom 1:3.

Prethodni trijumf u prvenstvu upisali su 19. decembra protiv Kristal palasa (0:7) i od tada su imali dva poraza i tri remija. To im je donijelo pad na peto mjesto na tabeli, ali je tim Jirgena Klopa (Jurgen Klopp) večeras odigrao dobar meč i napokon osvojio tri boda.

"Redsi" su poveli u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je Sadio Mane pobjegao odbrani Totenhema po lijevoj strani, ubacio loptu u peterac gdje se Roberto Firmino praktično ušetao u gol sa njom za 0:1.


Kako je završio prvo, Liverpul je tako otvorio drugo poluvrijeme - golom. Trent Aleksander-Arnold (Trent Alexander-Arnold) je u 47. minuti natrčao na jednu odbijenu loptu i zakucao je u mrežu domaćih za savršen početak drugog poluvremena za goste.

Dvije minute kasnije Totenhem je smanjio na 1:2, a strijelac je bio Pjer-Emil Hejberg (Pierre-Emile Hojbjerg).

U 65. minuti Liverpul je vratio dva gola prednosti. Arnold je poslao sjajan centaršut na drugu stativu, a Sadio Mane iskoristio lošu reakciju odbrane domaćih za 1:3.

Gol Manea u potpunosti je demoralisao domaći sastav, koji u nastavku nije uspio zaprijetiti rivalu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.