NAKON INCIDENTA

Oglasio se Olimpik Marsej: Ovo je nedopustivo, jedan igrač povrijeđen

Šteta unutar samog objekta prelazi nekoliko stotina hiljada eura, naveo je klub u saopštenju

Navijači Olimpik Marseja. AFP

A. M.

30.1.2021

Nakon nereda i upada navijača u trening centar, povrede jednog igrača, 25 uhapšenih i odložene utakmice protiv Rena, Olimpik Marsej se oglasio zvaničnim saopštenjem.

- Olimpik Marsej osuđuje ovo neprihvatljivo ponašanje i napad na klub ovog popodneva u našem trening centru. Nekoliko stotina pripadnika Ultras grupe navijača nasilno je ušlo u trening centar, uključujući i dio koji koristi prvi tim. I pored intervencije policije, ovo neprihvatljivo ponašanje navijača ugrozilo je živote svih koji su bili prisutni (igrača, stručnog štaba, zaposlenih, obezbjeđenja i policajaca). Došlo je i do krađa, oštećena su i neka vozila. Pet stabala je spaljeno iz čiste želje za uništavanjem. Šteta unutar samog objekta prelazi nekoliko stotina hiljada eura. Ovakvi neprihvatljivi i neodgovorni postupci najstrožije moraju biti osuđeni. Imamo sve potrebne dokaze i odmah smo ih proslijedili istražiteljima. U narednim satima bit će podnesene tužbe - navedeno je u saopštenju.

Oglasio se i predsjednik kluba Žak Anri Ejro (Jacques-Henri Eyraud):

- Tri stotine zaposlenih našlo se ove večeri u šoku nakon što su lično doživjeli ili su vidjeli šta se dogodilo. A ono što se dogodilo poziva na najveću ozbiljnost i osudu onih koji se nazivaju navijačima ali dolaze da uništavaju prostorije kluba i prijete zaposlenima i igračima - naveo je predsjednik kluba Žak Anri Ejro.

Golman Stiv Mandanda (Steve) rekao je kako sportska kriza ne može opravdati ovakvo ponašanje i nasilje.

- Branim za Olimpik 13 godina. Znam sve o ovom klubu i znam da ljubav i ogorčenost mogu da se pomiješaju. Ali današnji događaji su me zatekli, ovo je neprihvatljivo. Mi smo fudbaleri i sportska kriza nikako ne može da opravda ovakvo ponašanje i nasilje. Vrijeme je da se stvari smire - poručio je Stiv Mandanda.

Klub je proslijedio i kratku izjavu Alvara Martineza, defanzivca koji je povrijeđen u napadu navijača:

- Došao sam u Olimpik zbog njegove historije i strasti koja ga okružuje. Ovaj grad je prelijep, svi volimo klub i ono što smo iskusili danas ne smije više nikada da se ponovi - poručio je Alvaro Martinez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.