ŠPANIJA

Ekipa Reala u raspadu, brutalni napadi na Zidana

Titula je praktično već predata gradskom rivalu Atletiku

Zidan: Ispao iz Kupa, prvenstvo daleko. Arhiv

N. Demirović

31.1.2021

Prošle sezone Real je ni kriv ni dužan dobio na poklon titulu od Barcelone, djelovalo je tad da je kupljen dugoročan mir u Madridu, ali šest mjeseci kasnije, klub je u fazi raspada sistema, što je samo potvrdio poraz kod kuće od Levantea (1:2). Titula je praktično već predata gradskom rivalu Atletiku, pa ne čudi što je trener Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) na udaru brutalnih i navijača i medija.

Real je prije poraza od Levantea ispao iz Kupa kralja i to od trećeligaša, iz kluba su na pozajmice otišli Luka Jović (u Ajntrahtu se vratio na staro) i Martin Edegard (Odegard, otišao u Arsenal), a da kriza bude još veća, posljednjeg dana prvog mjeseca u godini pojavila se informacija da se kapiten ekipe Serhio Ramos (Sergio) sprema spakovati kofere i pobjegne glavom bez obzira, što je samo novi dokaz da su fudbaleri okrenuli leđa Zidanu.

Španska "Marca" navodi da je veliki problem za Real i situacija sa njihovim kapitenom. Pregovori kluba i legende su u jednom trenutku stali i sve je zakompliciralo dolazak januara. Počela je 2021. što znači da je Ramos u posljednjih šest mjeseci ugovora i da može slobodno pregovarati sa drugim klubovima o eventualnoj saradnji. Pomenuti list navodi i da su Ramos i Real trenutno dosta udaljeni jedni od drugih, a ostaje da se vidi hoće li Madriđani uspeti da zadrže na još bar godinu dana svog legendarnog defanzivca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.