ENGLESKA

Murinjo: U teškom smo trenutku gledajući rezultate, povrede i samopouzdanje

Imamo pet poraza u posljednjih 30 utakmica tako da se to može promatrati i iz drugačije perspektive, rekao je Portugalac

Murinjo: Svaka ekipa u Premijeršipu ima svoje uspone i padove. Arhiva

G. Š. / SK

1.2.2021

Nakon poraza u derbiju od Liverpula (3:1), fudbaleri Totenhema upisali su novi poraz na gostovanju kod Brajtona 1:0.


Povreda Keina

- Imamo pet poraza u posljednjih 30 utakmica tako da se to može promatrati i iz drugačije perspektive, rekao je menadžer Totenhema Žoze Murinjo (Jose Mourinho)

Ipak, Brajton je ostvario prvu pobjedu na domaćem terenu u Premijeršipu ove sezone, a Totenhem je igrao bez povrijeđenog Harija Keina (Harry Kane).

- Svaka ekipa u Premijeršipu ima svoje uspone i padove. Naravno, mi smo u teškom trenutku gledajući rezultate, povrede i samopouzdanje. Ekipa sa samopouzdanjem je mnogo bolja od one s tugom. U ovom trenutku imamo sve ove probleme koji će prije ili kasnije proći. Na kraju sezone, vidjet ćemo gdje smo u ligi i kupovima koje igramo – rekao je Portugalac i dodao:


Ekipa je patila

- Nismo dobro otvorili utakmicu i moja momčad je bila malo tužna. kada primiš gol na početku utakmice onda je tuga još veća, a na udaru je i samopouzdanje. Ekipa je patila, ali u drugom poluvremenu smo vidjeli potpuno drugačiji pristup. Pokušali smo sve i naš duh je izgledao dobro u drugom dijelu. Pojedini igrači pate od umora, ali su pokušavali do zadnje sekunde. Poraz uvijek donosi loš osjećaj i izvedba nije bila dobra, ali imam pozitivan osjećaj prema mojim dečkima – zaključio je Murinjo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.