ATLETIKO MADRID

Suarez: Kada ide, onda sve ulazi

Napadač koji je u formi, treba iskoristiti svaku priliku koja mu se ukaže i uživati u trenutku

Suarez: Postizao sam ovakve golove u prošlosti i za Liverpul i za reprezentaciju Urugvaja. Atletico Madrid

G. Š. / Sportklub

1.2.2021

Barcelona se prelako odrekla Luisa Suareza i pustila ga da ode u Atletiko Madrid, gdje iz utakmice u utakmicu potvrđuje vrhunsku klasu. U minulom kolu postigao dva gola u uvjerljivoj pobjedi (4:2) na gostovanju protiv Kadiza. Urugvajac je u dosadašnjem dijelu sezone u prvenstvu pogodio 14 puta i vodi na listi strijelaca ispred Lionela Mesija (Messi)


Vježbam to svaki dan

Protiv Kadiza je posebno bio sjajan njegov gol iz slobodnog udarca.

- Kada ide, onda sve ulazi. Napadač koji je u formi, treba iskoristiti svaku priliku koja mu se ukaže i uživati u trenutku. Dok sam bio u Barceloni, Mesi je bio zadužen za slobodnjake. Međutim, postizao sam ovakve golove u prošlosti i za Liverpul i za reprezentaciju Urugvaja. Vježbam to svaki dan i drago mi je da se isplatilo, rekao je Suarez.

Atletiko je seriji od osam vezanih trijumfa. Posljednji i za sada jedini poraz u La Ligi doživjeli su od Reala još 12. decembra prošle godine. Ni Kadiz nije mogao zaustaviti Suareza i ekipu.


Kadiz i Negredo

- Kadiz može biti veoma nezgodan na svom terenu. Sjajno se ubacuju preko krila, imaju sjajnog napadača Negreda. Uspjeli smo pobijediti, ali nije bilo nimalo lako, rekao je Suarez.

U narednom kolu Atletiko će dočekati Seltu iz Viga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.