KRALJEVSKI KLUB

Zašto Real Madrid ponovo nikoga nije kupio u prijelaznom roku

Proći će još minimalno pet mjeseci do ponovnog otvaranja tržišta

Zidanu nisu "vezane ruke" samo zbog koronakrize. Arhiva

G. Š. /Sportske novosti

2.2.2021

Davno je to sad već bilo, ljeto 2019. čini se kao neka prahistorija u odnosu na vrijeme u kojem živimo. Tada je, osim "starog normalnog" po načinu života cijelog svijeta bilo i normalno to da se oni najjači svjetski nogometni klubovi pojačavaju na bazi svakih pola godine...


Realov mir

Tako je madridski Real 12. jula 2019. predstavio svoje najnovije pojačanje, Ferlanda Mendija (Mendy). 

Već su se do toga dana poprilično istrošili, dovevši Edena Azara (Hazard) za iznos veći od 100 miliona eura,Luka Jović stigao je za 60 miliona, Eder Militan (Militao) koštao je upravu kraljevskog kluba okruglih 50 miliona, a za Rodriga (Rodrygo Goes) izdvojeno je pak 40 milijuna. Tih konačnih 48 za Mendija označilo je kraj bilo kakvog poslovanja Reala po pitanju ulaznih transfera za sljedeće dvije godine.

Jer, proći će još minimalno pet mjeseci do ponovnog otvaranja tržišta. FIFA zasigurno datum početka ljetnog prijelaznog roka 2021. godine neće staviti prije 1. jula, kada će se već opasno približiti druga godišnjica Realovog mira.


Novi stadion

Zašto je tome tako? Nije stvar samo u koronakrizi, mada će ona pojesti dobar dio kolača kojeg su prethodno možda i namijenili za transfere. Naravno, radi se i o izgradnji novog stadiona, a za kojeg se klub jako zadužio. Naime, posudili su od dvije banke ukupno 575 miliona eura koje će, samo kao glavnicu kredita morati vraćati od 2023. pa sve do - 2049. godine!

Naravno, računaju u Realu da će se sve otvoriti jednog dana, pa da će i navijači moći biti dio novog Bernabea, ali ovaj bi, treći prijelazni rok bez transfera mogao biti još samo jedan u nizu, prenose SN.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.