TURSKA

Kočaman i Omerović vraćaju Bašakšehir na evropski put

Ajkut i ja smo prije svega dobri prijatelji, a onda i saradnici, rekao je bivši golman i trener specijalista naše reprezentacije

G. Šumar

Omerović: Uspješna saradnja

Foto: Arhiva


Prvak Turske Bašakšehir našeg Edina Višće angažovao je poznatog stručnjaka Ajkuta Kočamana (Aykut Kocaman) za novog trenera. Kočamanov asistent bit će nekadašnji golman i trener specijalista naše reprezentacije Fahrudin Omerović.

- Ajkut i ja smo prije svega dobri prijatelji, a onda i saradnici. Poznajemo se jako dobro, imamo slična razmišljanja. Sada smo došli u klub koji je prošle sezone igrao odlično, osvojio titulu, učestvovao u Ligi prvaka, ali je ove sezone upao u krizu. Bit će teško izboriti izlazak u Evropu, ali nećemo odustati. Možda će nam kroz Kup biti lakše da ostvarimo plasman u Evropsku ligu. Odradili smo već dva treninga, vidjeli s čime raspolažemo, iako smo ih gledali i prije. Logično, jer su jedna od najboljih ekipa u ligi, rekao je Omerović, koji je saradnju sa Kočamanom počeo prije 21. godinu u Istanbulsporu, a Bašakšehir je njihov šesti zajednički klub. 

U tri navrata su vodili su Konjaspor, dva puta Fenerbahče i Ankaraspor, a trenirali su i Malatijaspor.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na