KUP ITALIJE

Pirlo pred večerašnji duel sa Interom: Nešto ćemo morati promijeniti

Naučili smo iz tog poraza da uvijek moramo da budemo fokusirani, rekao je trener Juventusa

Pirlo: Želim da vidim tim koji je svjestan svoje snage. Arhiva

G. Šumar

2.2.2021

U prvom meču polufinala Kupa Italija danas (20.45 sati) se na stadionu „Đuzepe Meaca“ u Milanu sastaju domaći Inter i torinski Juventus. Trener gostiju Andrea Pirlo najavio je kadrovske promjene.


- Želim da vidim tim koji je svjestan svoje snage, rekao je trener Juventusa Andrea Pirlo i dodao

- Prvi meč neće biti odlučujući, igraće se i revanš... Moramo dobro da rasporedimo snagu. Nešto ćemo morati promijeniti. Đanluiđi Bufon će startati među stativama, Aron Remzi neće igrati zbog povrede mišića, ali se nadamo da će u subotu biti spreman. Ova grupa igrača ima ambiciju da konstantno pobjeđuje, a to je ključna stvar kada se igra za ovako veliki klub.

Inter i Juventus igrali su 17. januara u Seriji A, a milanski tim bio je bolji rezultatom 2:0.

- Naučili smo iz tog poraza da uvijek moramo da budemo fokusirani. Kada nismo koncentrisani, onda nismo Juventus. Ne smijemo da se opustimo, za Juventus nikada nema opuštanja. Dobro poznajemo Inter, znam njegovog trenera Antonija Kontea. Dobro se brane i opasni smo u kontranapadima i ubacivanjima u prostor, moramo da budemo veoma oprezni, rekao je trener „Bjankonera“.

Juventus je najuspješniji tim u historiji Kupa Italije sa 13 trofeja, dok su „Interisti“ osvojili sedam titula.

Atalanata ili Napoli

Inter se u polufinale plasirao pošto je u prethodne dvije runde eliminisao Fiorentinu i gradskog rivala Milan. Juventus je na putu do finala bio bolji od Đenove i Spala. Večerašnju utakmicu ćete moći da pratite u direktnom prijenosu na Sport klubu 2.

U drugom polufinalu igraju Atalanta i Napoli.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.