BARCELONA

Kuman o komentarima igrača PSG-a: Meni se čini da je tu u pitanju nedostatak poštovanja

Nije pošteno, pokazuje nepoštovanje prema Barceloni tako govoreći o igraču koji je naš

Kuman. Arhiva

G. Šumar

4.2.2021

Trener Barcelone Ronald Kuman (Koeman) javno je izrazio svoje nezadovoljstvo činjenicom da mnogi igrači PSG-a komentiraju potencijalni dolazak Lionela Mesija (Messija) u njihove redove. Sve je krenulo s Nejmarom (Neymar) koji je prije nekoliko sedmica naglasio da bi želio opet igrati s Mesijem, a nastavilo se s Anhelom di Marijom (Angel di Maria).

- Da, da, zaista se tome nadam, odgovorio je Di Maria, nakon što je upitan da li bi mu se Mesi mogao priključiti u Parizu na ljeto.

Nije pošteno

Takve se izjave nimalo ne sviđaju Kumanu kojeg nije razveselila ni sinoćnja pobjeda (5:3) protiv Granade i veliki preokret u Kupu kralja.

- Meni se čini da je tu u pitanju nedostatak poštovanja - rekao je trener Barcelone i dodao:

- Pogrešno je tako nešto govoriti, posebno uoči utakmica u Ligi prvaka. Nije pošteno, pokazuje nepoštovanje prema Barceloni tako govoreći o igraču koji je naš. Puno govore o Leu koji igra za Barcelonu. A uostalom uskoro igramo protiv njih, rekao je ljutiti Kuman.

Komentar o potencijalnom dolasku Mesija u PSG dao je i trener Parižana Maurisio Poketino (Mauricio Pochettino).


Radimo u tišini

- Ne mogu govoriti o Mesiju jer bi sve moglo biti pogrešno interpretirano. Meni je bitno da postignemo naš cilj za ovu sezonu, a na ostalim stvarima radimo u tišini kako bismo stvorili najbolju moguću ekipu - rekao je Poketino.

Barcelona je, podsjetimo, domaćin PSG-u u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka 16. februara, a revanš je na rasporedu na Parku prinčeva 10. marta, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.