LIVERPUL

Klop pred derbi sa Sitijem: Enfild će ponovo biti neosvojiva tvrđava

U idealnom svijetu bismo imali nekoliko sedmica da ih uigramo i radimo na defanzivi

G. Š. / Sport klub

Klop: Moramo igrati dobar fudbal

Foto: Arhiva


Pred derbi 23. kola engleske Premijer lige, u kojem će se Liverpul sastati sa Mančester sitijem, Jirgen Klop (Jurgen Klopp) potvrdio je da najvjerovatnije neće moći da računa na Alisona Bekera (Alisson Becker), Fabinja (Fabinho) i Sadio Manea. Beker je zbog bolesti propustio i meč protiv Brajtona u kojem je Liverpul poražen na Enfildu (0:1), a iz istih razloga nije bilo Fabinja i Manea.

Fabinjo i Mane će možda trenirati i danas

- Svi su mnogo bolje, dovoljno bolje da su trenirali individualno. Fabinjo i Mane će možda trenirati i danas, vidjet ćemo, rekao je Klop.

Na pitanje o defanzivnom dvojcu koji je stigao prije nekoliko dana i njihovom mogućem nastupu protiv "Građana", Klop je u principu ponovio ono što je rekao i pred duel sa Brajtonom.

- U idealnom svijetu bismo imali nekoliko sedmica da ih uigramo i radimo na defanzivi. Ben i Ozak su imali sastanke jučer i pokazano im je šta se od njih očekuje. Danas i sutra će imati prave treninge pa ćemo videti“.

Jednostavan je recept za dobar rezultat u derbiju. 

- Moramo igrati dobar fudbal. Igramo na Enfildu, mi volimo da igramo ovdje, ali izgubili smo posljednje dvije utakmice. Nije nas zanimao rekord i 68 mečeva kod kuće bez poraza, zašto bi nas to zanimalo sada? Sve se svodi na to da krenemo i pokušamo ponovo, da budemo pozitivni i da Enfild ponovo postane neosvojiva tvrđava, dodao je Nijemac.

Klop je prokomentarisao i činjenicu da Vlada Njemačke ne dozvoljava izuzetke od restrikcija putovanja iz Engleske u svoju zemlju zbog koje se sada traži rješenje za odigravanje meča Lajpcig - Liverpul (16. februar).

Lajpcig i UEFA

- Iskreno, to nije moj posao. Naši ljudi rade sa ljudima iz Lajpciga i UEFA i siguran sam da će rješenje da se nađe, to nije nešto o čemu mi odlučujemo. Mene niko nije zvao da me pita kakvo je stanje u Engleskoj. To je valjda odluka tamošnje Vlade za sve koji dolaze iz Engleske. Sa svim što mi ovdje radimo, sa našom disciplinom, sa brojem slučajeva i restrikcijama, smatram da bi bilo razumno da se napravi izuzetak. Ne znam ko u njemačkoj vladi o tome odlučuje, ali onaj ko odlučuje rekao je da je to nemoguće - zaključio je Klop.

Liverpul i Mančester siti sastaju se u nedjelju od 17.30 sati, uz direktan prijenos na Sport Klubu 1.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na