REPREZENTACIJA

Džeko se sastao pa selektorom Petevom: U reprezentaciji svi imamo isti cilj, a to je vratiti pobjednički mentalitet

Raduje me što sam ovaj vikend iskoristio za posjetu našim igračima, istakao je Petev

Selektor Petev obavio razgovore sa Lulićem i Džekom. Arhiva

Piše: G. Šumar

6.2.2021

Novi selektor naše reprezentacije Ivajlo Petev (Ivaylo), kako smo i najavili, jučer je boravio u Rimu, gdje je prisustvovao treningu Rome i sastao se sa kapitenom naše reprezentacije Edinom Džekom. Selektor i kapiten su potom obavili konstruktivan razgovor, a akcenat je bio na utakmicama koje reprezentaciju očekuju u martu mjesecu.


Nismo zaboravili igrati

- Raduje me što sam ovaj vikend iskoristio za posjetu našim igračima, istakao je Petev i dodao: 

- Izuzetno sam zadovoljan razgovorom sa Edinom i načinom njegovog razmišljanja, a fantastično sam dočekan i od strane kluba. To najbolje govori koliko je kapiten bh. tima cijenjen u Rimu.

Naš as Edin Džeko osvrnuo se na predstojeće obaveze našeg državnog tima.

- U reprezentaciji svi imamo isti cilj, a to je vratiti pobjednički mentalitet. Nakon nekoliko burnih mjeseci, selektor je napokon izabran i na nama igračima je da dokažemo kako nismo zaboravili igrati. Sve što se dešavalo, sada treba ostaviti iza nas i gledati u budućnost. Preostalo nam je malo vremena do prvih kvalifikacijskih utakmica i svi zajedno moramo udružiti snage kako bismo pokušali napraviti dobar rezultat. Svjesni smo da će to biti teško, ali uz podršku medija, saveza, navijača, možemo vratiti samopouzdanje, ali i povjerenje javnosti. 

Rezultat je jedino mjerilo i ono što se bude dešavalo na terenu odredit će našu sudbinu, a vrijeme će pokazati jesmo li uradili nešto dobro ili nismo. Sada je cilj napraviti dobru atmosferu, a uz podršku svih nabrojanih, vjerujem da možemo uspjeti u tome, jer reprezentacija nam je svima bitna. Reprezentacija nam je svima nešto posebno i radujem se novim okupljanjima, te se nadam da ćemo u budućnosti pričati samo o dobrim rezultatima, optimista je Džeko.

Lulić, Krunić i Pjanić

Selektor Petev je takođe obavio razgovore i sa Senadom Lulićem, kao i prvotimcem Milana Radetom Krunićem.

Nakon Rima, selektor "Zmajeva" boravio je i u Španiji, gdje je - kako je istaknuto iz NSBiH, iskreno i otvoreno razgovarao sa Miralemom Pjanićem. Istaknuto je da dijele iste vizije u kojem smjeru reprezentacija BiH treba da ide.

U narednim danima selektor je planirao obići još neke od reprezentativaca koji nastupaju u evropskim ligama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.