REAL MADRID

Zidan: Kažite mi u lice da želimo da odem, a nemojte mi zabijati nož u leđa

Važan je karakter, i kad ne ide dobro, moramo ići naprijed i boriti se kao tim da bismo dobro završili sezonu

Zidan: Ostat ću, ja i ova ekipa možemo još nešto veliko napraviti ove sezone. Arhiva

G. Š ./ SN

7.2.2021

Rafael Varan (Raphael Varane) s dva je gola spasio je Real Madrid i donio pobjedu kod najlošije ekipe Lige Hueske (2:1). Francuski stoper zabijao je u 55. i 84. minuti, nakon što su prije toga domaćini vodili od 48. minute eurogolom Havija Galana (Javi). Real opet nije oduševio, golman Kurtoa (Thibaut Courtois) je spašavao, a napadači su ostali bez pogotka. Nije to bila igra koja bi ikoga zadovoljila, no Varane je "obukao dres povrijeđenog Serhija Ramosa (Sergio)“ te u njegovom stilu otišao u napad i tresao mrežu. Iznad prosjeka je osim njega odskočio Marko Asensio (Marco) koji je demonstirao svoj talent.


Preokret rezultata

Real je dominirao u prvom dijelu, no Hueska je povela na startu nastavka, te imala još dvije šanse, u drugoj i zatresla okvir gola, prije prvog pogotka Varanea glavom. U 63. minuti Kurtoa je izveo jednu od najboljih obrana sezone kad je rukom zaustavio šut glavom Rafe Mira. U 85. minuti nakon slobodnog udarca Kazemiro (Casemiro) spušta loptu, a Varane je gura u gol za konačan rezultat.

- Važan je karakter, i kad ne ide dobro, moramo ići naprijed i boriti se kao tim da bismo dobro završili sezonu - prokomentirao je trener Reala Zinedin Zidan (Zinedine Zidane).

On se vratio nakon korone i prije utakmice je rigao vatru na novinare koji ga stalno smjenjuju. Između ostaloga je rekao:

- Kažite mi u lice da želimo da odem, a nemojte mi zabijati nož u leđa tvrdnjama da me uprava smjenjuje. No, ostat ću, ja i ova ekipa možemo još nešto veliko napraviti ove sezone, a naravno da će na ljeto biti promjena u Realu, zaključio je Zidan.

Ramos van stroja

Ramos je jučer podvrgnut operaciji koljena lijeve noge i neće ga biti u ekipi Reala najmanje šest sedmica. Kapetan Madriđana izvan terena je od 14. januara , probleme s meniskusom pokušao je riješiti konzervativnim metodama, čak se nadao da će zaigrati s Hueskom, ali u srijedu nije izdržao trening i odlučio se otići pod nož. Osim prvenstvenih utakmica preskočit će i osminu finala Lige prvaka s Atalantom. 

Vodeći Atletico u ponedjeljak u 21 sat dočekuje Seltu, a Barcelona našeg Miralema Pjanića danas igra u Sevilji protiv Betisa. Uoči te utakmice trener Katalonaca Ronald Kuman (Koeman) osuo je paljbu na goleme napore koje imaju nogometaši, ne stignu se zbog toga rekuperirati kako treba, što povećava broj ozljeda. Kuman je samo jedan od trenera koji na to ukazuju. Premda je rekao da "to dalje tako neće ići“, što može učiniti? Ništa, kad pohlepni klubovi i organizacije traže sve više novca, a nogometaše bogato plaćaju da im to ispune, prenose SN..

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.