ENGLESKA

Liverpul primio četiri gola od Sitija, a Klop smatra da je njegov tim odigrao briljantno

Dopalo mu se šta je vidio

Klop: Zanimljiva izjava. AFP

A. Vatreš

7.2.2021

Aktuelni engleski prvak Liverpul je u derbiju 23. kola Premijer lige na domaćem Enfildu teško poražen od Mančester Sitija (1:4), čime se oprostio od šampionskih ambicija.

Zanimljivu izjavu nakon utakmice dao je trener "Redsa" Jirgen Klop (Jurgen Klopp), koji je unatoč ubjedljivom porazu bio zadovoljan igrom svoje ekipe.

- Važan dio ovog meča bila je briljantna igra mog tima. Vidim vam u očima da vi to niste tako doživjeli. Ali, meni se dopalo. Igrao se dobar fudbal u prvom poluvremenu. U drugom je Siti malo promijenio sistem. Bilo nam je potrebno malo prilagođavanja i vratili bismo se u meč, ali na početku drugog dijela nismo dali sebi tu opciju i primili smo gol - rekao je Klop.

- Dali smo im mnogo prilika. Oni su dali taj gol, mi smo izjednačili. Ali onda smo napravili dvije velike greške. Na 3:1 je već sve bilo teško prihvatiti, a onda je stigao taj briljantan Fodenov četvrti gol - dodao je Nijemac.

- Da igramo stalno onako kako smo igrali veći dio meča večeras pobjeđivali bismo sto posto“.

Prokomentirao je Klop i Alisonove (Alisson) greške koje su dovele do dva gola.

- Istina je zapravo da mu nismo ostavili mnogo opcija, posebno u onoj prvoj situaciji. U drugoj je jednostavno loše procijenio, možda se uspaničio iako to čudno zvuči. Mnogo puta nas je spasio, a večeras je napravio greške.

Ovoga puta pitanje novinara se nije odnosilo na brobu za titulu već za top četiri.

– Pokušat ćemo sve što je u našoj moći. Ima još dovoljno utakmica, ali moramo da pobjeđujemo - dodao je Klop.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.