ENGLESKA

Gaskonj: Ocu sam kupio oko 80 auta, te 18 brodova i kuća

Gaskonj: Sada se osjećam dobro, ali znam da ću često misliti na njega. Arhiva

G. Š. /The Anything Goes

9.2.2021

Nekadašnja zvijezda Njukastla, Totenhema, Lacija, Randžersa i reprezentacije Engleske Pol Gaskonj (Paul Gascoigne - 53) jedan je od najkontroverznijih nogometaša svih vremena. 

- Nakon što mi je otac umro u bolničkom krevetu, ostali smo nasamo u sobi. Skočio sam na njegov krevet i počeo ga udarati. Udarao sam ga glavom, šakama... Onda sam se nakon nekog vremena smirio, legao pored njega i grlio ga oko 45 minuta, rekao je Gaskonj u podcastu "The Anything Goes" i dodao:

- Najviše mi nedostaje subotom, ali bio je tako hladan prema meni. Pričao je sa svima, ali nije htio sa mnom. Uživao sam voditi ga sa sobom po svijetu. Sada se osjećam dobro, ali znam da ću često misliti na njega. Imam više dobrih nego loših uspomena na njega. Sigurno sam mu kupio oko 80 auta, te 18 brodova i kuća.

Inače, osim sjajnih igara ovaj fudbaler je ostao poznat po žestokim pijankama u kojima se nije štedio. U intervjuu za britanski Aj-Ti-Vi (ITV) Gaskonj je priznao da je često znao da pred utakmice popije i po devet brendija, da ušmrče kokaina, i na kraju to da začini vinom.

- Prije utakmica uzimao sam devet brendija, plus kokain i na kraju vino, rekao je Gskonj i objasnio da je pokušavao da poslije korištenja droge njeno dejstvo neutrališe alkoholom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.