ENGLESKA

Majk Din neće suditi za vikend zbog prijetnji smrću

Dinu su pretili nakon što je isključio dvojicu fudbalera u dva odvojena meča, prenijeli su britanski mediji

Policija je pokrenula istragu zbog prijetnji. Društvene mreže

G. Š. / Sky Sports

9.2.2021

Engleski fudbalski sudija Majk Din (Mike Dean) neće suditi za vikend utakmicu Premijer lige, nakon što je na društvenim mrežama dobio prijetnje smrću. 

- Dinu su pretili nakon što je isključio dvojicu fudbalera u dva odvojena meča, prenijeli su britanski mediji.

Din je žestoko kritikovan jer je isključio fudbalera Vest Hema Tomaša Součeka zbog oštrog, kako se čini, poslije subotnjeg slučajnog starta na napadača Fulama Aleksandra Mitrovića (0:0). Prethodo je četiri dana isključio defanzivca Sautemptona Jana Bednareka zbog starta na Entoniju Marsijalu (Anthony Martial) u pobjedi Mančester junajteda od 9:0. U oba slučaja Din je odlučio da igračima pokaže crvene kartone nakon što mu je savjetovano da incidente pregleda na VAR monitoru pored terena, a crveni kartoni poništeni su poslije žalbi klubova.

Porodica 52-godišnjeg sudije je također dobila prijetnje, koje su prijavljene policiji. Fudbaler Vest Hema Souček podržao je sudiju.

- Svaka odluka koja se donese na terenu trebalo bi da ostane na terenu. Ne volim kada čujem da se to miješa sa privatnim životo, te šaljem Majku Dinu i njegovoj porodici podršku. Nema mjesta zlostavljanju bilo koje vrste. To je prošlost i sada sam koncentrisan na ostatak sezone, napisao je Souček na društvenim mrežama.

- Policija je u ponedjeljak pokrenula istragu povodom prijetnji i kad identifikuje krivce preduzet će mjere, pišu britanski mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.