PUTOVANJA

Igrači Bajerna sedam sati bili zarobljeni u avionu

Samo jedan minut ih koštao

Igrači Bajerna: Ostali u letjelici. Twitter

N. Demirović

10.2.2021

Ekspadicija Bajerna stigla je u Dohu gdje će igrati na Svjetskom klupskom prvenstvu, ali put nije bio onakav, kakav su zamišljali. Silne komplikacije su ih pratile, a sedam sati su bili zarobljeni na aerodromu.

Kompletan igrački kadar, članovi stručnog štaba i čelnici minhenskog giganta prenoćili su u avionu, jer je došlo do propusta u organizaciji. Došlo je do prekoračenja dozvoljenog vremena za polijetanje za jedini minut. Morali su čekati novi termin da polete iz Berlina.

Bajern je rutinski odradio posao protiv Herte, a onda su imali rok da polete prije ponoći. Nisu stigli, pa su morali čekati jutro jer su letovi zbog buke tokom noći zabranjeni. 

Prema informacijama zvaničnika, avion je bio spreman da se digne u vazduh u 23.59, ali se problem pojavio kada je počeo da vozi pistom, jer je kapetanu iz kontrolnog tornja stiglo obavještenje da obustavi proces, uz napomenu da za jedan minut neće uspjeti da podigne avion u vazduh. Samim tim, pojavio bi se u zabranjenoj vremenskoj zoni, podložnoj sankcijama i svi bi bili u problemu.

Pilot je prihvatio signal iz kontrolnog tornja, zaustavio avion i razbjesnio sve u Bajernu.

Sedam sati u avionu, a zatim su morali letjeti do Minhena, gdje je urađena obavezna zamjena posade i tek onda let za Dohu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.