FA KUP

Murinjo: Ne pobjeđuju se utakmice ako napravite toliko grešaka

Protiv Vest Broma nije igrao, bio je na klupi, a u ponedjeljak je tražio pregled zbog nelagode, rekao je trener Totenhema o izostanku bejla

Murinjo: Imali smo posjed lopte, sjajno se kretali i stvarali prilike, ali.... Arhiva

G. Šumar

11.2.2021

Odličnu utakmicu u osmini finala engleskog FA kupa sinoć su na Gudisonu odigrali Everton i Totenhem. Na kraju je pobijedio Everton, nakon produžetaka sa 5:4 (4:4). Ukupno je na viđeno čak 43 udarca..Totenhem je vodio 1:0, Everton preokrenuo i vodio 3:1 i 4:3, da bi se Spursi vraćali. Presudio je Bernard u 97. minuti.

- Imali smo posjed lopte, sjajno se kretali i stvarali prilike, rekao je Žoze Murinjo (Jose Mourinho) i dodao: 

- Pokazali smo veliku borbenost, ali ne pobjeđuju se utakmice ako napravite toliko grešaka. Mi smo poveli 1:0, a onda u pet minuta napravili tri greške. Greška, greška, greška i gol, gol, gol.

Također, osvrnuo se i na izostanak Gereta Bejla (Gareth Bale). Naime, engleski mediji su prethodnih dana pisali o potencijalnom Murinjovom nezadovoljstvu kao razlogu izostavljanja Velšanina jer ovaj nije zaigrao ni prošlog vikenda.

- Protiv Vest Broma nije igrao, bio je na klupi, a u ponedjeljak je tražio pregled zbog nelagode. U utorak je trenirao s ekipom, ali obavijestili su me da želi raditi po posebnom programu kako bi ojačao područje u kojem osjeća nelagodu. To je razlog zašto nije ovdje bio. Mislim da se ne radi o očitoj povredi. Rekao bih da osjeća nelagodu i da zato na treninzima ne može dati 100 posto. Želio sam potpuno razjasniti situaciju oko koje sam potpuno otvoren i iskren, dodao je Murinjo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.