ENGLESKA

Liverpul plaća Fulhamu maksimalnu odštetu za Eliota

Da bi Fulham dobio maksimalnu isplatu Eliot mora da upiše 100 nastipa za Liverpul i da odigra bar jedan meč za seniorsku reprezentaciju

Koračno riješen slučaj Eliot. goal.com

G. Š. / Sport klub

11.2.2021

Liverpul je 2019. doveo Harvija Eliota (Harvey Elliott) iz Fulhama, tada kao šesnaestogodišnjaka, ali dva tima nisu mogla da dogovore vrijednost nadoknade koju treba isplati Liverpulu. Navodno, klub sa Enfilda je nudio oko 750.000 funti, a Fulhamu je želeo osam miliona. Na kraju je slučaj predat Premijer ligi na odlučivanje i Fulham će dobiti do četiri miliona funti.

Fulham zadovoljan odlukom

Premijer liga je naredila Liverpulu da isplati maksimalnu odštetu Fulamu koji bi sa svim klauzulama koje su uključene mogao da dobije do četiri miliona funti. Na to će Fulham dobiti i 20 posto od prvog transfera igrača kada on napusti Liverpul.

Fulham je u kratkom saopćenju poručio da je „veoma zadovoljan odlukom“ koju je donio Komitet za profesionalne kompenzacije.

Liverpul će prvo isplatiti 1,5 miliona funti, u šta je uključeno i 300.000 funti na ime potpisanog prvog profesionalnog ugovora, a sljedeća isplata iznosit će 200.000 funti kada Eliot potpiše drugi profesionalni ugovor sa Redsima.


Nastup za reprezentaciju

Da bi Fulham dobio maksimalnu isplatu Eliot mora da upiše 100 nastipa za Liverpul i da odigra bar jedan meč za seniorsku reprezentaciju.

Trenutno je na pozajmici u Blekburn Roversu za koji je do sada na 22 meča postigao četiri gola i upisao osam asistencija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.