FK SLOBODA TUZLA

Uspješan test Tuzlaka protiv Vršca

Strijelac pobjedonosnog gola bio je Dušan Ristić na samom početku drugog poluvremena

Sa današnje utakmice u Siminom Hanu. FK Sloboda Tuzla

Piše: G. Šumar

11.2.2021

Tuzlanski crveno–crni su danas odmjerili snage sa ekipom OFK Vršac i upisali trijumf 1:0 (0:0). Strijelac pobjedonosnog gola bio je Dušan Ristić na samom početku drugog poluvremena.


Peta provjera


Bila je ovo peta provjera Tuzlaka u pripremnom periodu... U prvom poluvremenu odlične šanse pripustili su Saša Maksimović, te Said Husejinović u dva navrata, pa je tako mreža gostiju ostala netaknuta. Fudbaleri Vršca također su imali dobru priliku da ugroze gol Tuzlaka, ali je jedan od protivničkih igrača nakon kornera pogodio prečku.

Tek što se u drugom poluvremenu krenulo sa centra crveno–crni su poveli. Bila je to brza akcija koju je počeo Dženis Beganović, nakon što je loptu propustio Husejinović, na pravom mjestu je Ristić koji postiže gol za 1:0. Igrala se 47. minuta.

Do kraja susreta Sloboda je imao još nekoliko dobrih šansi, a izdvajamo stativu Dženisa Beganovića. Gosti su pružili žestok otpor, mogli su u drugom poluvremenu doći do poravnanja, no odbrana Tuzlaka bila je na visini zadatka.

Nakon selekcije TK, ovo je drugi vezani trijumf crveno – crnih u pripremnom periodu.

Sastavi timova

Sloboda je danas nastupila u sastavu: Golubović, A. Beganović, Devedžić, Mujkić, Islamović, Kurtalić, Predragović, Maksimović, Resić, Husejinović, Dž. Beganović. Još su igrali: Ristić, Salihović, Kadrić, Kapetanović, Alić i Mehić.

S druge strane, Vršac je počeo utakmicu u sastavu: Jeveričić, Beljin, Lazevski, Kačarević, Vujić, Grek, Sarajlin, Ilić, Žeravica, Stojković, Blagojević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.