EVROPSKA LIGA

Druga utakmica između Arsenala i Benfike igrat će se u Atini

Na programu je 25. februara

Stadion Georgios Karaiskakis u Pireju. AGENCIJE

A. Vatreš

12.2.2021

Arsenal će drugu utakmicu šesnaestine finala Evropske lige protiv Benfike igrati u u Atini zbog putnih ograničenja za putnike iz Portugala koje je uzrokovala pandemija COVID-a 19 u Velikoj Britaniji, objavila je u petak UEFA.

Utakmica će se igrati na stadionu Olimpijakosa 25. februara s početkom u 18.55 sati.

Utakmica koja se trebala igrati na Emirejts stadionu prebačena je jer se Portugal nalazi na britanskoj "crvenoj listi", što znači da osobe koje dolaze iz te zemlje moraju u karantinu provesti deset dana bez iznimki za sportiste.

- UEFA može potvrditi da će se druga utakmica šesnaestine finala Evropske lige između Arsenala i Benfice održati na stadionu Georgios Karaiskakis u Pireju u Grčkoj - navodi se u priopćenju UEFA-e, prenosi Hina.

Prva utakmica šesnestine finala igrat će se u Rimu na stadionu Olimpiko.

Još jedna utakmica šesnaestine finala Evropske lige i to ona između Mančester Junajteda i Real Sosijedada prebačena je iz San Sebastijana u Torino zbog putnih ograničenja koja su na snazi u Španiji, a koja zabranjuju ulazak putnicima iz Engleske u tu zemlju.

Osim utakmica Evropske lige, izmještene su i neke utakmice Lige prvaka i to prva utakmica osmine finala između Liverpula i Lajpciga koja je na rasporedu 16. februara a igrat će se u Budimpešti umjesto u Njemačkoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.