ENGLESKA

Nakon posta Gereta Bejla, Murinjo mu začepio usta

Ta fotografija ne pokazuje realnost

Bejl i Murinjo: Ne cvjetaju ruže. Twitter

N. Demirović

13.2.2021

Na posljednje tri Totenhemove utakmice Geret Bejl (Gareth Bale) posuđeni igrač Real Madrida nije odigrao ni minut, pa je tako jasan njegov status u timu. Nadanja da bi mogao osvježiti karijeru posudbom u Totenhem, čini se da su sve dalja, a sada djeluje da Velšanin nema baš ni najbolji odnos sa Žozeo Murinjom (Jose Mourinho).

Bejl je na Instagramu objavio sliku kako trenira s loptom i napisao "odličan trening danas", što je natjeralo Murinja da komentira pred današnji ogled protiv Mančester sitija.

- Moram da priznam da je njegov post napravio potrebu da se obratim ovdje zbog čitave situacije. Postoji kontradikcija između te slike i realnosti. Od početka sezone pokušavam da sve zadržim unutar tima i da sve ostane privatno. Međutim moram da pričam o ovome. Vjerovatno slika nije njegova odgovornost, ne znam. Međutim slika pokazuje da je trening bio sjajan i da je on spreman, ali to je potpuno pogrešno. Kada ste me pitali morao sam da kažem šta je istina i nadam se da neće više biti pitanja o tome, rekao je Murinjo i dodao:

- Nije se osjećao dobro, tražio je skeniranje, skeniranje nije pokazalo da postoji povreda, ali on se i dalje osjećao loše i ljekari i trener nikada ne idu protiv osjećaja igrača jer je to važnije od bilo koga od nas. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.