NSBIH

Jevtić: Srbija je protivnik po mjeri

Na testiranjima na koronavirus svi rezultati su negativni, tako da idemo u Srbiju sa svih 19 igračica koje su bile na pripremama u Zenici

Jevtić: Podigli smo standarde. NSBiH

Piše: G. Šumar

15.2.2021

Reprezentativke Bosne i Hercegovine U-19 danas su iz Zenice otputovale u Staru Pazovu, gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice sa odgovarajućom selekcijom Srbije.

Pripreme u Zenici

Selektor Dragan Jevtić je zadovoljan načinom na koji su igračice ispunjavale svoje obaveze u Trening centru NS BiH:

- Odradili smo pripremni dio u Zenici... Na testiranjima na koronavirus svi rezultati su negativni, tako da idemo u Srbiju sa svih 19 igračica koje su bile na pripremama u Zenici. U Staroj Pazovi će nam se pridružiti i Elma Smajić iz Švedske. Vremenski uslovi i niske temperature su nam donekle otežale rad, ali su djevojke radile veoma dobro i zaslužuju sve pohvale, rekao je selektor Jevtić.

O narednim aktivnostima ženske juniorske selekcije Jevtić kaže:


Elitna runda

- Srbija je protivnik po mjeri i veoma kvalitetan tim. Njihove selekcije redovno učestvuju u elitnoj rundi kvalifikacija, ali i mi smo podigli standarde pa bez obzira na to što se radi o prijateljskim susretima, trudićemo se da ostvarimo što bolje rezultate. U narednom periodu ćemo igrati prijateljske utakmice sa Sjevernom Makedonijom i Crnom Gorom. Hvala NS BiH što nam je omogućio da imamo dovoljno pripremnih utakmica kako bismo što spremnije dočekali kvalifikacije u kojim nam je cilj plasman u elitni krug, zaključio je selektor Jevtić.

Utakmice Srbija - Bosna i Hercegovina na programu su 17. i 19. februara sa početkom u 11 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.