OSMINA FINALA

Nastavlja se Liga prvaka: Može li se PSG osvetiti Barceloni?

Duel Barcelone i PSG-a prvi je nakon čuvenog dvomeča u Ligi prvaka u sezoni 2016/17

Minuli meč Barca - PSG završen je 6:1. denverpost.com

Piše: G. Šumar

15.2.2021

Prvim utakmicama osmine finala Lige prvaka Barcelona - Pari Sen Žermena, te RB Lajpcig - Liverpula sutra se nastavlja najjače klupsko fudbalsko takmičenja.

Duel Barcelone i PSG-a prvi je nakon čuvenog dvomeča u Ligi prvaka u sezoni 2016/17, kada je katalonski klub preokrenuo rezultat iz prvog meča odigranog u Parizu od 0:4 i pobjedom na svom terenu od 6:1 ostvario plasman u četvrtfinale. Parižani sutra neće moći da računaju na povređenog Brazilca Nejmara (Neymar), dok će treneru Maurisiju Poketinu (Mauricio Pochettino) ovo biti prvi meč u Ligi prvaka za francuski tim. Oba tima su u dobroj formi, Barcelona je u posljednjem meču savladala Alaves sa 5:1, dok je PSG pobijedio Nicu sa 2:1.

U drugom sutrašnjem meču RB Lajpcig dočekuje Liverpul na neutralnom terenu u Budimpešti, pošto je Njemačka zabranila putovanja iz zemalja u kojima je zabiljeležen porast zaraze novim sojem koronavirusa, među kojima je i Velika Britanija. RB Lajpcig je u posljednjem odigranom meču u Bundesligi pobijedio Augsburg sa 2:1, dok je Liverpul pretrpeo treći poraz u nizu u Premijer ligi, od Lestera sa 1:3.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.