ČELSI

Tuhel: Igrača nikada neću kazniti ili uvrijediti pred ekipom, to je neprihvatljivo

Ako neko svojim ponašanjem šteti igri i izaziva probleme, trebamo to reći pojedinačno igračima, ali svi moraju biti spremni prihvatiti kritiku pred ostalima

G. Š./SK

Tuhel: To što se trudim biti ljubazan prema medijima, ne znači da se previše trudim da me vole u svlačionici

Foto: Arhiva


Menadžer Čelsija Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) istakao je da neće raditi određene stvari kako bi ga igrači zavoljeli, već da moraju biti spremni i na kritiku.

- To što se trudim biti ljubazan prema medijima, ne znači da se previše trudim da me vole u svlačionici, rekao je Tuhel i dodao: 

- Kada sam zadovoljan njihovim stavom, zalaganjem i igrom, kažem to igračima. Ne vidim razlog da to prešutim. A da li vičem na njih? Ako je to neophodno, da. Da to radim cijelo vrijeme, niko me ne bi slušao, povisim glas kada je to potrebno. Važno mi je da imamo povjerenje jedni u druge.

Njemački trener otkrio je i kako se nosi s problemima u svlačionici.

- Igrača nikada neću kazniti ili uvrijediti pred ekipom, to je neprihvatljivo. Ali ako moramo jasno istaknuti neke stvari, onda će prisustvovati cijela ekipa. Ako neko svojim ponašanjem šteti igri i izaziva probleme, trebamo to reći pojedinačno igračima, ali svi moraju biti spremni prihvatiti kritiku pred ostalima. Želim razgovarati otvoreno, da budemo jasni i iskreni. Ponavljam, ne radim stvari da bi me voljeli u svlačionici, zaključio je Tuhel.

Čelsi u ponedjeljak dočekuje Njukastl (21 sat) na SK 1.

NA VRH

Podijeli članak na