LIGA PRVAKA

Kuman: Neće nas destabilizovati te priče

Parižani će igrati bez prve zvijezde Nejmara (Neymar), a nema ni Anhela di Marije (Angel Di Maria

Kuman:. Arhiva

G. Šumar / Marca

15.2.2021

Barcelona našeg Miralema Pjanića nema mnogo opcija ove sezone u borbi za trofej jer je najvjerovatnije ostala samo Liga prvaka. No, prva prava prepreka je (pre)ozbiljna - PSG, u osmini finala. Prvi meč je u sutra na Nou Kampu u 21 sat.

- To je tim sa velikim kvalitetom, ali i mi smo napredovali. Radujemo se, rekao je šef struke Barce Ronald Kuman (Koeman).

Parižani će igrati bez prve zvijezde Nejmara (Neymar), a nema ni Anhela di Marije (Angel Di Maria)

- To su važni izostanci, ali važni su nama i Fati, Kutinjo, Roberto... To je dio fudbala, ali smatram da bi veliki igrači, poput Nejmara, Mesija, Ronalda, morali da budu zaštićeni, rekao je Kuman.

Zanimljivu dimenziju ovog duela daje špekulacije o interesovanju PSG-a za Lionela Mesija (Messi), kome na kraju sezone ističe ugovor sa Barcelonom.

- Neće nas destabilizovati te priče, jer znamo da je Leo 100 posto posvećen Barceloni i da će da odluči na kraju sezone. On ima posljednju riječ. On je naša snaga, sa njim smo mnogo bolji i nadam se da će ostati još mnogo godina. Uopšte ne sumnjam da će biti maksimalno fokusiran na utakmicu, kazao je Kuman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.