LIGA PRVAKA

PSG razbio Barcelonu uz het-trik Mbapea, Liverpul slavio protiv Lajpciga

Nokaut fazu otvorili mečevi u Barceloni i Budimpešti

Mbape: Het-trik u pobjedi Parižana. Agencije

Piše: A. M.

16.2.2021

Utakmicama osmine finala večeras je nastavljeno takmičenje u Ligi prvaka nakon zimske pauze. Nokaut fazu otvorili su mečevi u Barceloni i Budimpešti. 

PSG je bez povrijeđenog Nejmara (Neymara) nakon preokreta savladao Barcelonu na Kamp Nou rezultatom 1:4, dok su na neutralnom terenu u Budimpešti snage odmjerili Lajpcig i Liverpul. "Redsi" su u drugom poluvremenu iskoristili dvije katastrofalne greške odbrane Lajpciga i stekli kapitalnu prednost pred revanš (0:2).

Derbi osmine finala na Kamp Nou bolje je otvorio domaći tim koji je do vodstva stigao u 27. minuti nakon jedanaesterca koji je u gol pretvorio Lionel Mesi (Messi). Pet minuta kasnije Parižani su izjednačili nakon sjajne akcije. Marko Verati (Marco Veratti) je atraktivno odigrao za Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) koji se poigrao s odbranom Katalonaca i zakucao loptu u mrežu za 1:1. 

Potpuni preokret stigao je u 65. minuti kada je Mbape svojim drugim golom na utakmici donio vodstvo gostima. Moiz Ken (Moise Kean) je pet minuta kasnije povisio na 1:3, a konačan rezultat utakmice u 85. minuti postavio je Mbape upotpunivši tako het-trik i briljantnu partiju na Kamp Nou.

Naš Miralem Pjanić u igru je ušao u 79. minuti meča.

Liverpul je u meču protiv Lajpciga tražio izlaz iz loše forme i zahvaljujući katastrofalnim greškama protivničke odbrane postigao dva lagana gola za kapitalnu prednost pred revanš. 

U prvih 45 minuta mreže su mirovale, a vodstvo Liverpulu donio je Mohamed Salah (Mohammed) nakon velike greške odbrane Lajpciga u 53. minuti.

Još jedna katastrofalna greška zadnje linije njemačkog tima prethodila je drugom golu "Redsa" koji je rutinski postigao Sadio Mane pet minuta kasnije. Izabranici Jirgena Klopa (Jurgen Klopp) do kraja meča sačuvali su stečenu prednost i upisali veoma važnu pobjedu za povratak samopouzdanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.