LIGA EVROPE

Pioli: Ibrahimović dolazi u Beograd

Bit će vremena da se spremimo za derbi, rekao je trener Milana

Pioli: Moramo da gledamo naprijed, kao i uvijek. Arhiva

G. Šumar

17.2.2021

Trener Milana Stefano Pioli najavio je gostovanje Crvenoj zvezdi u šesnaestini finala Lige Evrope (četvrtak - 18.55 sati). No, nije želio previše da se osvrće na prvenstveni poraz od Specije sa 2:0.


Zadovoljni smo i sretni svojim putem

- . U sportu nije bitno ono što ste uradili, već ono što ćete raditi. Želimo da dobro krenemo u meč sa Zvezdom, iako znamo da je to izazov koji traje 180 minuta. Igramo protiv ekipe koja dominira svojim prvenstvom, oprezan je Pioli.

Osvrnuo se i na gust rasporedu, jer uz dva meča sa Zvezdom, Milan igra protiv Intera i Rome.

- Svim snagama smo željeli da budemo ovdje, u Ligi Evrope. Apsolutno smo zadovoljni i sretni svojim putem. Moramo zadržati skromnost, ali istovremeno vjerovati u svoj tim. Bit će vremena da se spremimo za derbi, rekao je Pioli, jer Milan u nedjelju igra protiv Intera.

Očekuje se da će u Beogradu starter biti Mario Mandžukić, a Zlatan Ibrahimović rezerva.

- Mario je sjajan profesionalac i sjajan igrač. Dobro se uklopio. Vrijedno radi, jer mora da stekne ritam i intenzitet. Mislim da je i on spreman da igra sutra, rekao je Pioli, dodavši da stiže i Ibrahimović.

Pune tribine podigle i motivisale Zvezdu, ali i nas


I Pioli žali zbog zatvorenih kapija stadiona.

- Žao nam je jer je fudbal sport strasti. Jasno je da bi pune tribine podigle i motivisale Crvenu zvezdu, ali i nas. Žao mi je što navijača neće biti sutra, zaključio je Pioli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.