ENGLESKA

Anćeloti pred večerašnji duel sa Sitijem: Na dobrom smo putu

Anćeloti: I dalje smo na dobroj poziciji na tabeli, ali to nije zbog rezultata koje smo ostvarili na našem terenu. Arhiva

G. Š. / Sport klub

17.2.2021

Menadžer Evertona Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) istakao je da rezultat večerašnje utakmice protiv Mančester sitija neće utjecati na ciljeve njegove ekipe. 

- Sezona je nepredvidiva, rekao je Anćeloti i dodao:


Moramo da napredujemo

- Utakmice za koje očekujete da budu lakše, postaju teže. Iskusili smo to protiv Njukasla i Fulama. Jednostavno, takva je sezona. Nismo jedini koji su izgubili na svom terenu, to se desilo i Junajtedu, Liverpulu.

Everton večeras dočekuje Siti u odloženom meču 16. kola Premijer lige. Ekipa sa Gudison Parka je u prethodnom duelu izgubila od Fulama.

- Moramo da napredujemo. I dalje smo na dobroj poziciji na tabeli, ali to nije zbog rezultata koje smo ostvarili na našem terenu. Na dobrom smo putu. Nismo još na nivou sa timovima iz vrha, konstatuje Anćeloti.

Siti je, s truge strane, zabilježio 11 uzastopnih pobjeda u domaćem prevenstvu.

- Njihovi rezultati su posljedica kvaliteta koji imaju njihovi igrači, organizacije tima, činjenice da je Gvardiola dugo tu. Imaju samopouzdanja. Nije riječ samo o jednoj stvari.


Naš cilj ostaje isti

Italijanski stručnjak istakao je da cilj njegove ekipe ostaje isti, bez obzira na ishod večerašnjeg meča.

- Naš cilj ostaje isti, a to je da osiguramo mjesto u evropskom takmičenju. Lako je misliti da ćemo izgubiti od Sitija, ali u fudbalu se nikad ne zna. Čak i da izgubimo, naš cilj se ne mijenja, zaključio je Anćeloti.

Duel je na programu od 21.15 sati, uz prijenos na SK 1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.