BEOGRAD

Piksi dobiva milionski ugovor na klupi Srbije

Dragan Stojković Piksi je praktično jedini kandidat, ali je veliki problem njegov ugovor u Kini sa Gvangžuom

Cviko i Piksi. Arhiva

G. Š. / Sportski žurnal

18.2.2021

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u fudbalu počinju u martu, a reprezentacija Srbija još nema selektora. Izbor nasljednika Ljubiše Tubakovića se odužio u "nedogled"... Dragan Stojković Piksi je praktično jedini kandidat, ali je veliki problem njegov ugovor u Kini sa Gvangžuom.


Raskid ugovora sa Kinezima

Ugovor vrijedan šest miliona eura bi trebao biti raskinut, kako bi Stojković potpisao ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije. No, nije se lako odreći se toliko novca.

Kako prenosi "Sportski žurnal", predsjednik FSS Slaviša Kokeza je dobio podršku saradnika da Draganu Stojkoviću ponudi još veći ugovor od ponuđenih 600.000 eura godišnje, kako bi Piksi na sopstvenu štetu raskinuo ugovor sa Kinezima. 

Plaća bi tako otišla do čak milion eura, neto. Do sada najplaćeniji selektor istočnih komšija bio je Radomir Antić, koji je godišnje imao 870 hiljada eura.


Petevu 180 hiljada eura

Godišnja plaća novog selektora naše reprezentacije Ivajla Peteva (Ivaylo) je 30.000 KM, što znači da će godišnje zarađivati oko 180 hiljada eura. Naravno, ako u međuvremenu ne bude smijenjen...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.