EVROPSKA LIGA

Zvezda s igračem manje u nadoknadi do remija sa Milanom, Dinamo slavio u Krasnodaru

Utakmice šesnaestine finala Evropske lige

Detalj s meča u Beogradu. AFP

Piše: A. M.

18.2.2021

Fudbaleri zagrebačkog Dinama savladali su Krasnodar u gostima rezultatom 2:3 u prvom meču šesnaestine finala Evropske lige. Crvena zvezda je u Beogradu remizirala sa Milanom 2:2.

Goleadu u Krasnodaru otvorio je Bruno Petković u 15. minuti, prvo poravnanje domaćim donio je Markus Berg (Marcus) u 28. minuti. 

Petković je u 54. minuti pogodio za novo vodstvo Dinama, a Viktor Klaeson (Claesson) u 69. ponovo vratio stvari na početak. 

Dinamo je do pobjedničkog gola došao u 75. minuti zahvaljujući Ijajiju Belivu Atimvenu (Iyayi Believe Atiemwen) i u Zagreb se vraća s velikom prednošću pred revanš.


Detalj s meča u Krasnodaru. AFP

Milan je u Beogradu poveo autogolom Radovana Pankova u 42. minuti, a početak drugog dijela obilježila su dva jedanaesterca. 

Prvo je Zvezda izjednačila sa bijele tačke preko Gelora Kange (Guelor), a zatim je Teo Hernandez vratio prednost "Rosonerima". 

Crvena zvezda je ostala s igračem manje u 77. minuti kada je Milan Rodić zaradio drugi žuti karton. Izabranici Dejana Stankovića ipak su smogli snage i s igračem manje u sudijskoj nadoknadi došli do poravnanja. Strijelac gola bio je miljenik navijača beogradskog tima Milan Pavkov.

Rade Krunić je u ekipi Milana odigrao svih 90 minuta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.