ZENICA

Slaven Musa poslao nove pozive

Na ovom okupljanju zbog povrede nećemo moći da računamo na Ivana Bašića i Ivana Grgića

G. Šumar

Musa: Utakmice u Srbiji će nam poslužiti kao dobra priprema za kvalifikacioni turnir

Foto: NSBiH


Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se jučer u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici, jer će naredne sedmice u Staroj Pazovi odigrati dvije prijateljske utakmice sa odgovarajućom selekcijom Srbije.

- Bh. juniori su danas testirani na virus COVID-19, saopćeno je iz NSBiH.

Dobre pripreme

Selektor reprezentacije BiH U-21 Slaven Musa je u odnosu na prvobitni spisak uputio i dva nova poziva.

- Na ovom okupljanju zbog povrede nećemo moći da računamo na Ivana Bašića i Ivana Grgića koji je na pripremama sa seniorima Širokog Brijega, te mu klub nije dozvolio dolazak. Umjesto njih pozvali smo Faruka Durakovića iz Željezničara i Dejana Poparu iz Zvijezde 09. U Pazovi će nam se priključiti Silvio Ilinković i Din Cviko jer oni ovog vikenda nastupaju za svoje klubove. Utakmice u Srbiji će nam poslužiti kao dobra priprema za kvalifikacioni turnir koji nas očekuje narednog mjeseca u Republici Irskoj - rekao je Musa. 

Ova selekcija je nedavno odigrala i dva meča u Podgorici.

Igrači iz naše lige

- U Crnoj Gori smo imali na raspolaganju samo igrače iz naše lige. Ovaj put tu su i 4 igrača iz inostranstva. Ima tu još nekoliko igrača izvan granica BiH na koje računamo i koji će nadam se biti sa nama na narednim okupljanjima. Protiv Crne Gore u prvom meču uvjeti za igru su bili takvi da se nije moglo puno toga vidjeti jer teren je bio natopljen vodom. U drugom meču je već bila druga priča i odigrali smo dobro, ostvarili pobjedu. Vidjeli smo tu i neke stvari koje trebamo ispraviti, a za to će nam poslužiti utakmice sa Srbijom, zaključio je Musa.

Mečevi Srbija - Bosna i Hercegovina na programu su 23. i 25. februara u Trening kampu Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Više o temi Slaven Musa

PRIJATELJSKE UTAKMICE
Slaven Musa poslao pozive za duele sa Srbijom
PODGORICA
"Zmajići" poraženi od Crnogoraca
NA VRH

Podijeli članak na