ENGLESKA

Arteta: Mančester siti je najbolji u Evropi

Fudbal koji prikazuju i serija pobjeda govore sami za sebe, to ih čini najboljom ekipom - dodao je Arteta

Artreta: Imaju slabosti kao i svaki tim, ali su se svi njihovi rivali mnogo mučili da pronađu bilo šta od toga. Agencije

G. Š. / Sport klub

20.2.2021

Uoči nedjeljnog derbija Premijer lige između Arsenala i Mančester sitija, menadžer Tobdžija Mikel Arteta rekao je da su Građani trenutno najbolji tim u Evropi. Mančester siti je trenutno prvi na tabeli Premijer lige sa deset bodova više od najbližih pratilaca, Mančester junajteda i Lestera.

Fantastična serija pobjeda

 Osim toga, plasirao se u finale Liga kupa gdje ga čeka Totenhem, a također je i dalje u trci za trofeje u FA kupu Engleske i Ligi prvaka.

- Mislim da su trenutno najbolji tim u Evropi, rekao je Arteta.

Arteta je bio pomoćnik Pepa Gvardiole (Guardiola) prije nego što je samostalno preuzeo Arsenal i odlično poznaje tim Sitija.

- Fudbal koji prikazuju i serija pobjeda govore sami za sebe, to ih čini najboljom ekipom - dodao je Arteta.

Siti je loše počeo sezonu u Premjer ligi. Doživeo je dva poraza, od Lestera u septembru i Totenhema u novembru, uz pet remija do kraja godine. Međutim, tada je uslijedila fantastična serija pobjeda i Građani sad ubjedljivo vode na tabeli. Imaju i slabosti, ali ih je teško naći. Osim toga, primili su samo 15 golova od početka sezone u Premijer ligi.

- Imaju slabosti kao i svaki tim, ali su se svi njihovi rivali mnogo mučili da pronađu bilo šta od toga. Mislim da su prije svega u odbrani bili veoma jaki. Zaista smatram da su trenutno najbolji tim u Evropi, dodao je španski stručnjak.


Arsenal je trenutno deseti

Arteta je pekao trenerski zanat pored Gvardile prije nego što je preuzeo kormilo Arsenala u decembru 2019. godine. Prve sezone zauzeo je za ambicije Tobdžija skromno osmo mjesto, ali je uspio da osvoji FA kup. Arsenal je trenutno deseti, sa 22 boda zaostatka za Mančester siitjem.

Derbi između Arsenala i Sitija na programu je u nedjelju od 17.30 sati i moći ćete da ga gledate u direktnom prijenosu na Sport Klubu 1 i SK 4K.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.