ŠPANIJA

Hoće li glavni problem novog predsjednika Barcelone biti Pjanić

Zbog toga bi prodaja našeg reprezentativnog veznjaka bila realna opcije u ljetnom prijelaznom roku

Miralem Pjanić. Arhiva

G. Š. / Sport

21.2.2021

Uskoro će biti izabran novi predsjednik Barcelona, a katalonski "Sport" danas tvrdi da će naš as Miralem Pjanić biti jedan od njegovih glavnih problema!

Zbog toga bi prodaja našeg reprezentativnog veznjaka bila realna opcije u ljetnom prijelaznom roku. No, finansijski je to gotovo neizvodivo za Barcelonu, a da ne utječe na poslovanje na negativan način, tako da se postavlja pitanje šta će biti s Pjanićem ako trenutni stručni štab Barce na čelu sa Ronaldom Kumanom (Koeman) ostane na okupu?

Podsjetimo, Artur (Arthur) i Pjanić su razmjenjeni igrači između Barcelone i Juventusa. Iznos od 60 miliona eura amortizuje se kroz četiri godine, pa bi Pjanić nakon samo godinu igranja za Barcelonu izvukao tek 15 miliona eura. Uz sve to, "Sport" navodi kako bi Barca zbog Pjanića mogla završiti i u minusu od 45 miliona eura!

S obzirom na katastrofu u Ligi prvaka i nedavni poraz od PSG-a (1:4), te skoro izgubljene šanse da osvoji naslov prvaka u Španiji, treneru Kumanu se trese stolica. Njegov otkaz i dolazak novog trenera bi itekako dao novu šansu Pjaniću u borbi za veću minutažu...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.