FK SARAJEVO

Mešanović: Znam šta me čeka, da su ambicije velike

Već sam igrao na Koševu i znam da je uvijek bila dobra atmosfera, te se nadam da ću što prije imati priliku da zaigram i pred našim navijačima

G. Šumar

Mesanović: Zadužio bordo dres

Foto: FK Sarajevo


Nakon što su danas kompletirani ljekarski pregled i druge neophodne procedure, Jasmin Mešanović i zvanično je postao novi igrač FK Sarajevo. Dvadesetdevetogodišnji napadač potpisao je ugovor u trajanju od tri i po godine.

Velika je čast potpisati ugovor sa FK Sarajevo

Bh. internacionalac u Sarajevo dolazi iz redova slovenačkog prvoligaša ekipe Maribora, a riječ je o igraču koji je dobro poznat ljubiteljima fudbala u Bosni i Hercegovini, s obzirom na to da je nosio dresove tri bh. kluba: Slobode iz Tuzla, Čelika iz Zenice, te Zrinjskog. Tokom svoje karijere nastupao je još i u Hrvatskoj za Osijek.

- Velika je čast potpisati ugovor sa FK Sarajevo, rekao je Mešanović i dodao: 

- Znam šta me čeka - da su ambicije velike, da nema prostora za opuštanje i da se svaka utakmica igra kao da je posljednja. Već sam igrao na Koševu i znam da je uvijek bila dobra atmosfera, te se nadam da ću što prije imati priliku da zaigram i pred našim navijačima.

Mešanović je u ovoj sezoni odigrao 18 utakmica za NK Maribor u kojima je postigao tri gola, uz dvije asistencije. U Premijer ligi postigao je 47 pogodaka na 142 utakmice što ga čini 12. najefikasnijim igračem u historiji ovog takmičenja.

Evropsko iskustvo

- Jasmin je igrač koji ima mnogo iskustva u igranju utakmica u evropskim takmičenjima, ali je također upoznat i sa kvalitetom i načinom igranja u Premijer ligi BiH, reako je koordinator za sport FK Sarajevo Emir Hadžić i dodao:

- Sigurni smo da će se vrlo brzo uklopiti sa ostalim igračima i da će se odlično nadopunjavati na terenu. S obzirom na to da je liga u Sloveniji već počela, Jasmin je kompletirao pripreme tako da bez problema može pratiti ostatak ekipe.

Mešanović je drugo novo ime bordo kluba u ovom prelaznom roku, nakon što se ekipi prethodno pridružio napadač Boris Cmiljanić. 

Više o temi Jasmin Mešanović

PREMIJER LIGA BIH
Mešanović u Sarajevu zadužio "desetku"
NA VRH

Podijeli članak na