MADRID

Luis Suares otvorio dušu: Zasmetalo mi je kad su mi rekli da sam ostario i da ne mogu više igrati na visokom nivou

Danas vidimo da nije lako igrati u Barci. Mnogi igrači koje su doveli nisu pokazali nivo koji se od njih očekivao

Suares: Bila je to odluka koju nisam mogao spriječiti. Arhiva

G. Š. / Frans fudbal

23.2.2021

Prvi put od odlaska iz Barcelone Luis Suares (Suarez) je otvoreno progovorio o detaljima rastanka prošlog ljeta. Urugvajac je na kraju prošle sezone napustio Barcelonu i prešao u Atletiko Madrid, gdje igra na vrhunskom nivou. Ove sezone je u La Ligi postigao 16 golova i jedan je od najzaslužnijih što ekipa zauzima prvo mjesto na tabeli.


To mi se nije svidjelo

- Ono što mi je zaista zasmetalo bilo je to kada su mi rekli da sam ostario i da više ne mogu da igram na visokom nivou, rekao je Suares i dodao:

- Da ne bih bio na visini zadatka da predvodim sjajan tim. To mi se nije svidjelo. Razumio bih da nisam tri ili četiri sezone ništa donosio klubu, ali svake godine u Barceloni postizao sam više od 20 golova. Imao sam dobru statistiku, odmah iza Mesija. Danas vidimo da nije lako igrati u Barci. Mnogi igrači koje su doveli nisu pokazali nivo koji se od njih očekivao. Ja sam šest godina igrao u Barceloni održavajući nivo i ispunjavajući ono što se od mene očekivalo. U Barceloni su se okolnosti promijenile, bile su potrebne promjene i ja sam to prihvatio. Samo mi je smetao način na koji je to urađeno. Mislim da sam zaslužio malo poštovanja, rekao je Suares u intervjuu za Frans Fudbal.

Tada se pojavio Atletiko.


Ambiciozan klub

- Bila je to odluka koju nisam mogao spriječiti. Osjećao sam se kao da na mene više ne računaju, pa sam s ponosom rekao sebi da ću i dalje pokazivati koliko vrijedim. Zbog toga mi se ideja oko odlaska u Atletiko svidjela, s obzirom da je u pitanju ambiciozan klub. Jedna od mojih motivacija bila je mogućnost da pokažem da još uvijek može da se računa na mene. To je stvar samopoštovanja. Poslije svih ovih godina u Barceloni, želio sam da dokažem da i dalje mogu biti koristan na najvišem, zaključio je Suares.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.