PODGORICA

Savićević: Beograd ima mnogo splavova, možda su oni glavni problem reprezentacije Srbije

U reprezentaciji je to teže, posebno što igrači na okupljanje nekada gledaju kao na relaksaciju. Dođu da se odmore, da obiđu familiju i ljubavnice

G. Šumar

Savićević: Nema potrebe da vučemo paralelu između Piksija igrača i Piksija trenera

Foto: Arhiva


Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević uvjeren je da će njegov nekadašnji saigrač iz Crvene zvezde Dragan Stojković Piksi zavesti red kao novi selektor reprezentacije Srbije.

- Ako neko može da obuzda igrače, onda je to Piksi, rekao je Savićević i dodao:

- On je pravi čovjek da reprezentativcima probudi patriotizam i osjećaj privrženosti zemlji. Rekao bih da to Srbija sada nema. Jer da ima, uz kvalitet igrača koji posjeduje, sigurno bi se plasirala na Evropsko prvenstvo. Beograd ima mnogo splavova, možda su oni glavni problem reprezentacije Srbije. Ako Piksi ne može da se nametne autoritetom i riješi pitanje discipline na svim nivoima, onda ne znam ko bi mogao. Također, Piksi ne dozvoljava mješanje u posao. Kod njega ne prolaze one fore: Ovaj mora da igra zbog menadžera.

Također, istakao je i ovo:

- Nema potrebe da vučemo paralelu između Piksija igrača i Piksija trenera. Dobar je u svom poslu, zna se da kod njega mora da bude gvozdena disciplina. U klubu je lakše uspostaviti red. U reprezentaciji je to teže, posebno što igrači na okupljanje nekada gledaju kao na relaksaciju. Dođu da se odmore, da obiđu familiju i ljubavnice.

Više o temi Dejan Savićević

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na